Track Pack για τη McLaren 720 S

Track Pack για τη McLaren 720 S

Είναι αυτό που φαντάζεσαι. Με το Track Pack η McLaren 720 S γίνεται ελαφρύτερη και κερδίζει ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης.

Η McLaren δημιούργησε για την  720 S το Track Pack, ένα ειδικό πακέτο που την κάνει πιο σκληροπυρηνική, εστιασμένη περισσότερο στην οδήγηση στην πίστα και στην επίτευξη καλύτερων χρόνων.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Το Track Pack προσθέτει… ελαφρότητα. Χάρη στη νέα ανθρακονημάτινη ενεργή πτέρυγα, τους ειδικούς τροχούς με τις δέκα ακτίνες και την επίσης νέα εξάτμιση, το βάρος έχει μειωθεί κατά 24 kg. Στο πλαίσιο της δίαιτας, τα καθίσματα είναι επίσης ανθρακονημάτινα, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και σύστημα τηλεμετρίας. Στις φωτογραφίες βλέπουμε και ένα roll bar, το οποίο καταργεί στην ουσία των επιπλέον χώρο αποσκευών πίσω από τα προσκέφαλα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 720 S σε ένα επικό road trip στην καρδιά των Άλπεων

Δεν έχουν γίνει αλλαγές στον κινητήρα, έτσι ο 4λιτρος V8 εξακολουθεί να αποδίδει 720 PS. Ούτε στην ανάρτηση και στα φρένα έχουν γίνει βελτιώσεις. Αλλά ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης έχει προστεθεί στις παραμέτρους των ηλεκτρονικών. Το Track driving mode είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Σε αυτό περιλαμβάνεται λογισμικό τηλεμετρίας και τρεις on board κάμερες για μελέτη και ανάλυση των δεδομένων αλλά και της συμπεριφοράς του οδηγού, των γραμμών του, κ.λπ.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 GT στον Γύρο της Κορσικής [video]

Τα στοιχεία παρέχονται σε πραγματικό χρόνο: Γυρολόγιο, χρόνοι από τα επιμέρους splits, σύγκριση οδηγών, σύγκριση με τον «οδηγό-φάντασμα» που κάνει τον θεωρητικά καλύτερο δυνατό γύρο και άλλες λεπτομέρειες, όπως τα μέτρα από το apex που… δεν πάτησε ο οδηγός και το συντηρητικό σημείο φρεναρίσματος το οποίο θα πρέπει να πάει πιο βαθιά. Αρχικά μπορεί να νιώσεις άσχημα, αλλά η μελέτη όλων αυτών των στοιχείων θα βοηθήσουν τον οδηγό που έχει τη διάθεση να βελτιωθεί.

Το πακέτο προσθέτει στο κόστος του αυτοκινήτου περίπου  €30.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube