Τoyota: Προχωρά σε νέα μείωση του ρυθμού παραγωγής

Τoyota: Προχωρά σε νέα μείωση του ρυθμού παραγωγής

Η Toyota αναγκάζεται να μειώσει εκ νέου τον ρυθμό παραγωγής της, εξαιτίας έλλειψης εξαρτημάτων στην αγορά της ΝΑ Ασίας.

Toyota

Η Toyota ανακοίνωσε ότι εντείνει την μείωση του ρυθμού παραγωγής αυτοκινήτων σε εργοστάσια της στην Ιαπωνία. Η μείωση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εξαρτημάτων που προμηθεύεται η εταιρεία από εργοστάσια στην Νοτιοανατολική Ασία.

Η παραγωγή αυτοκινήτων θα πάει πίσω κατά 9.000 αυτοκίνητα και θα επηρεάσει μοντέλα της Lexus και το Toyota Land Cruiser.

Aν και μικρές σε αριθμό, οι νέες μειώσεις αποτελούν σημαντικό χτύπημα στην προσπάθεια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να ανακάμψει από τις διακοπές στις γραμμές παραγωγής των προηγούμενων μηνών, που προέκυψαν από την περιορισμένη προμήθεια εξαρτημάτων από την Μαλαισία και το Βιετνάμ.

Toyota

Θυμίζουμε ότι από τα τέλη Αυγούστου και για ολόκληρο το Σεπτέμβριο η Toyota αναγκάστηκε να μειώσει σημαντικά την παραγωγή της, κυρίως λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την έξαρση της παραλλαγής δέλτα του COVID-19 στη Νοτιοανατολική Ασία. Η παραγωγική δυνατότητα της φίρμας κατρακύλησε περίπου στο 60% σε όλες τις κύριες αγορές, όπως της Ιαπωνίας, της Ευρώπης, της Ασίας, της Κίνας και της Αμερικής.

O μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παρά τις αντιξοότητες είναι επιφυλακτικά αισιόδοξος για τον στόχο που έχει θέσει από τον Σεπτέμβριο, όπου προβλέπεται η παραγωγή εννιά εκατ. οχημάτων μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Από την άλλη, αναλυτές της αγοράς, όπως η AutoForecast Solutions, υπολογίζουν πως θα χαθούν 5,8 έως 7,1 εκατ. πωλήσεις αυτοκινήτων αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube