Toyota: Οι πωλήσεις των υβριδικών ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια

Toyota: Οι πωλήσεις των υβριδικών ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των υβριδικών Toyota και Lexus έχουν ξεπεράσει τα 2,8 εκατομμύρια μονάδες.

Η Toyota ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2020 ξεπέρασε το ορόσημο των 15 εκατομμυρίων πωλήσεων υβριδικών μοντέλων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν με την πρώτη γενιά του Toyota Prius που κυκλοφόρησε το 1997 και ήταν πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. Σήμερα, η Toyota προσφέρει 44 υβριδικά μοντέλα ανά τον κόσμο, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών COκατά 120 εκατομμύρια τόνους. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η υβριδική τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να καλύπτουν πάνω από το 50% των μετακινήσεων τους σε αστικό κύκλο με μηδενικούς ρύπους, ενώ κοστίζει λιγότερο σε σχέση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Στην Ευρώπη, η Toyota και η Lexus έχουν στη γκάμα τους 19 υβριδικά μοντέλα τα οποία αφορούν το 52% του συνολικού όγκου πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο. Ενδεικτικό είναι πως από το 1997 μέχρι σήμερα, η Toyota έχει πουλήσει πάνω από 2,8 εκατομμύρια υβριδικά στη ευρωπαϊκή αγορά.

Χάρη στα υβριδικά μοντέλα, η Toyota είναι από τους λίγους κατασκευαστές που πετυχαίνουν με άνεση τον αυστηρό στόχο των 95g/km COπου έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020 και το 2021. Στόχος της εταιρείας για το μέλλον είναι να παρουσιάσει 40 καινούρια ή ανανεωμένα εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025, τα οποία θα καλύπτουν ένα φάσμα συστημάτων κίνησης όπως υβριδικά (HEV), plug-in hybrid (PHEV), ηλεκτρικά (BEV) και υδρογονοκίνητα (FCEV).

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube