Toyota: Νέες τεχνολογίες ασφάλειας

Toyota: Νέες τεχνολογίες ασφάλειας

Με βάση στατιστικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων από αυτοκινητιστικά ατυχήματα αφορά άτομα άνω των 65 ετών και πεζούς η Toyota εντόπισε τις προσπάθειές της στην εξέλιξη νέων συστημάτων ασφάλειας. Μεταξύ αυτών που ανακοίνωσε πρόσφατα περιλαμβάνονται:
Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης: Με τη χρήση ραντάρ και κάμερας που ελέγχουν το χώρο μπροστά από το όχημα, τα συστήματα πέδησης του αυτοκινήτου αναλαμβάνουν δράση ακόμα και αν ο οδηγός δεν αντιληφθεί άμεσα τον κίνδυνο ή δεν αντιδράσει εγκαίρως. Με τον τρόπο αυτό η σύγκρουση είτε αποφεύγεται είτε τα δυσάρεστα αποτελέσματά της μετριάζονται.
Adaptive Driving Beam: Βελτίωση του συστήματος μείωσης της έντασης της μεγάλης σκάλας των προβολέων όταν ανιχνευτεί προπορευόμενο όχημα, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος να θαμπωθεί ο οδηγός του.
Αυτόματο σύστημα ανύψωσης του καπό: Σε περίπτωση πρόσκρουσης σε πεζό, το πίσω μέρος του καπό ανυψώνεται προκειμένου να αυξηθεί ο χώρος μεταξύ αυτού και του κινητήρα, μειώνοντας τον κίνδυνο να χτυπήσει ο πεζός το κεφάλι του.
Σύστημα ανίχνευσης της καρδιακής λειτουργίας του οδηγού: Με ειδικούς αισθητήρες στο τιμόνι τα συστήματα του αυτοκινήτου αντιλαμβάνονται εάν ο οδηγός έχει υποστεί έμφραγμα και αναλαμβάνουν να φρενάρουν και να σταματήσουν το αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube