Toyota: Με ηλεκτρικό SUV στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2021

Toyota: Με ηλεκτρικό SUV στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2021

Γιατί επέλεξε αυτήν την κατηγορία – Τι προβλέπει για τις πωλήσεις των υβριδικών.

Η Toyota στοχεύει να βάλει στην ευρωπαϊκή αγορά ένα τουλάχιστον αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μέχρι το 2021, όπως ανακοίνωσε από τη Γενεύη ο Johan van Zyl, διευθύνων σύμβουλος της Toyota Europe.
Μάλιστα, όπως είπε, αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα είναι στην κατηγορία των SUV ή/και σε αυτήν των Van.
Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στην ιδέα να βάλει στην αγορά ένα ηλεκτροκίνητο όχημα επικαλούμενη την έλλειψη κερδοφορίας σε σύγκριση με τα υβριδικά. Η Toyota αισιοδοξεί ότι το 2019 το 50% των αυτοκινήτων που θα πουλήσει στην Ευρώπη θα είναι υβριδικά, ενώ μέχρι το 2021 αυτό το ποσοστό θα έχει ανέβει στο 60%.

Με δεδομένο ότι ένα ηλεκτρικό όχημα είναι ακριβό, η είσοδός μας στην ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να γίνει με ένα SUV, αφού σε αυτήν την κατηγορία οι πελάτες είναι έτοιμοι να εκταμιεύσουν ποιο εύκολα μεγαλύτερα ποσά. Ένα ηλεκτρικό van θα μπορούσε να είναι στα άμεσα σχέδιά μας, είπε ο van Zyl, αφού οι ζώνες μηδενικών ρύπων στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις συνεχώς επεκτείνονται.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρικό SUV, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ακόμη έκδοση του C-HR το οποίο την επόμενη χρονιά θα πωλείται σαν ηλεκτρικό στην Κίνα, ενώ σε σχέση με το van, αυτό μπορεί να είναι προϊόν συνεργασίας της Toyota με την PSA. Η τελευταία έχει ήδη μια συνεργασία με τους Ιάπωνες στα ελαφρά φορτηγά και βρίσκεται στη φάση εξέλιξης ενός ηλεκτροκίνητου που θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο και θα βασίζεται στο Opel / Vauxhall Vivaro.

Η Toyota δεν είναι πεπεισμένη πώς τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν απευθείας τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και αυτό διότι η τιμή τους θα είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν ενός αντίστοιχου συμβατικού. Θα περάσουν πολλά χρόνια για να γίνει η τιμή των ηλεκτρικών ευθέως ανταγωνιστική αφαιρουμένων των όποιων επιδοτήσεων, δήλωσε Matt Harrison, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Europe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube