Toyota Land Cruiser 70 Series: Τώρα και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση!

Toyota Land Cruiser 70 Series: Τώρα και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση!

Το αθάνατο Land Cruiser θα μετατραπεί σε ηλεκτρικό από την Toyota Αυστραλίας.

Η Toyota σε συνεργασία με την εταιρεία εξορύξεων BHP ανακοίνωσαν μια αμιγώς ηλεκτρική επαγγελματική έκδοση του Land Cruiser 70 Series η οποία ονομάζεται Workhorse EV και βρίσκεται σε τελική φάση δοκιμών.

Το κλασικό Land Cruiser 70 Series πρωτοπαρουσιάστηκε το 1984, όμως συνεχίζει να διατίθεται σε ορισμένες αγορές συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας, όπου κυκλοφορεί σήμερα ως pick-up με turbo diesel V8 κινητήρα 4,5 λίτρων απόδοσης 205 PS και 430 Nm.

Η μετατροπή του από πετρελαιοκίνητο σε αμιγώς ηλεκτρικό θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Toyota στο Port Melbourne. Δε γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Land Cruiser όμως πιθανότατα θα διατηρήσει την τετρακίνηση και όλα όσα καθιστούν τόσο ικανό σε απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές.

Toyota

Στόχος είναι ο στόλος Land Cruiser που χρησιμοποιούνται στα ορυχεία να γίνει πιο οικολογικός, στα πλαίσια της μείωσης εκπομπών ρύπων της BHP κατά 30% μέχρι το 2030. Μένει να δούμε αν η Toyota καταστήσει το εξηλεκτρισμένο αειθαλές μοντέλο διαθέσιμο και για ιδιώτες.

Να θυμίσουμε πως η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ολοκαίνουργια γενιά του Land Cruiser μέσα στο 2021 μετά από καθυστερήσεις στην εξέλιξη του μοντέλου λόγω πανδημίας.

[Πηγή: CarExpert.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube