Toyota και Suzuki έγιναν «σύμμαχοι»

Toyota και Suzuki έγιναν «σύμμαχοι»

H Toyota αγοράζει το 5% της Suzuki, ενώ η τελευταία συμμετέχει με €400 εκατ. στο κεφάλαιο της πρώτης, με τις δύο τους να ανακοινώνουν μάλιστα μια «συμμαχία».

Πρόκειται για μια νέα εποχή για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, της οποίας οι κατασκευαστές δεν θεωρούν πλέον τις εθνικές εταιρείες απλώς ανταγωνιστές. Αντίθετα τους αντιμετωπίζουν ως χρήσιμους εταίρους ενόψει των μεγάλων προκλήσεων: Μαζικές επενδύσεις για νέες τεχνολογίες, πιο περιοριστικά περιβαλλοντικά πρότυπα, χαμηλότερα περιθώρια… Η κατανομή του κόστους εξέλιξης καθίσταται πλέον απαραίτητη και εμπρός στην επικείμενη «κόλαση» συμμαχούν με τους αντιπάλους του παρελθόντος.

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας «συμμαχίας»: H Toyota θα εξαγοράσει το 5% της Suzuki, επενδύοντας κάτι λιγότερο από ένα δισ. ευρώ, και η Suzuki θα επενδύσει 48 δισ. γεν (400 εκατ. ευρώ) στο κεφάλαιο της Toyota.

Νέες τεχνολογίες (και αυτόνομη οδήγηση), εξέλιξη κινητήριων μονάδων και κοινές πλατφόρμες… τα κοινά πρότζεκτ μεταξύ Suzuki και Toyota είναι πολλά, όπως πολλά είναι και τα οφέλη για τις δύο ιαπωνικές κατασκευάστριες εταιρείες: Στην Ινδία και στην Νοτιοανατολική Ασία για την Toyota χάρη στη Suzuki, και στις πιο ώριμες αγορές για τη Suzuki χάρη στην Toyota.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube