Toyota: Η παραγωγή στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Toyota: Η παραγωγή στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η Toyota έχει επενδύσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ από το 2017.

Η Toyota, η No1 αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, πρόσθεσε στο παλμαρέ της ένα ακόμη «τίτλο». Ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στην Indiana κύλησε το υπ’ αριθμόν «30 million unit» όχημα!

Η ιαπωνική φίρμα δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ εδώ και 60 χρόνια αλλά μόλις το 1986 άρχισε να κατασκευάζει τα μοντέλα της στην εγχώρια αγορά. Η πρώτη Toyota που «χτίστηκε» στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν φυσικά... μια Corolla. Έκτοτε, ο ιαπωνικός κολοσσός δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Σήμερα, διαθέτει 10 εργοστάσια στις ΗΠΑ και 14 συνολικά στη Βόρεια Αμερική, επενδύοντας συνεχώς στην ανάπτυξη των εν λόγω μονάδων. 

toyota 1

Το επετειακό μοντέλο της Toyota, είναι το υβριδικό minivan Sienna, που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων της ιαπωνικής φίρμας στο Princeton της Indiana. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως τη χρονιά που μας πέρασε το 16% του όγκου παραγωγής της Toyota Motor North America καταλάμβαναν «πράσινα» οχήματα.

Ο Leah Curry πρόεδρος του εργοστασίου στην Indiana δήλωσε χαρακτηριστικά:«Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους μας». Η Toyota έχει επενδύσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ από το 2017, δημιουργώντας περισσότερες από 6.500 νέες θέσεις εργασίας. Το δε εργοστάσιο στην Indiana έλαβε 1,3 δισ. δολάρια για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του, προσθέτοντας στο εργατικό δυναμικό του 550 νέους εργαζόμενους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube