Torsus: Το πιο σκληροτράχηλο σχολικό λεωφορείο στον κόσμο

Torsus: Το πιο σκληροτράχηλο σχολικό λεωφορείο στον κόσμο

Το Praetorian School Bus θα περάσει ακόμα και από τις πιο δύσβατες διαδρομές προκειμένου τα παιδιά να φτάσουν στο σχολείο.

Η τσέχικη εταιρεία Torsus παρουσίασε στην Πράγα το πιο σκληροτράχηλο σχολικό λεωφορείο στον κόσμο - το Praetorian School Bus.

Όπως και τα υπόλοιπα Praetorian της Torsus, έτσι και το σχολικό της βασίζεται σε σασί φορτηγού της MAN και χρησιμοποιεί κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων της MAN. Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης, τα εκτός δρόμου ελαστικά της Michelin και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το Praetorian School Bus κινείται άνετα σε κάθε είδος εδάφους. Παράλληλα, τα προστατευτικά στη μάσκα και περιμετρικά του αμαξώματος, το προφυλάσσουν από πέτρες, κλαδιά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του ενώ τα επιπλέον LED στην οροφή κάνουν τη νύχτα μέρα σε περιοχές χωρίς καλό φωτισμό.

Torsus

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει έως και 35 μαθητές από και προς το σχολείο τους, διατηρώντας τους ασφαλείς ακόμα και στις πιο αφιλόξενες καιρικές συνθήκες. Τα καθίσματα έχουν ανθεκτικές επενδύσεις με σχέδια εμπνευσμένα από τα μαθηματικά και τις επιστήμες, ενώ όλα τους διαθέτουν ζώνες ασφαλείας που είναι κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας.

Το Praetorian School Bus διατίθεται ήδη προς παραγγελία, έτοιμο για να ταξιδέψει στα πιο δύσβατα σημεία του κόσμου - αρκεί φυσικά να υπάρχει κάποιο σχολείο εκεί κοντά.

[Πηγή: Torsus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube