Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η δίκη του Ghosn

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η δίκη του Ghosn

Έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Η δίκη του πρώην προέδρου της Nissan, Carlos Ghosn, αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ιαπωνίας NHK.

Η πρώτη εμφάνιση του Ghosn ενώπιον του δικαστηρίου  μπορεί να γίνει στις 23 Μαΐου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δίκη, ανέφερε η NHK επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές που κινούνται ανάμεσα στην εισαγγελία και την ομάδα υπεράσπισης του Ghosn.

Να θυμίσουμε πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και με εγγύηση 9 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα τον Μάρτιο, αφού πέρασε πάνω από 100 ημέρες σε κέντρο κράτησης στο Τόκιο. Είναι αντιμέτωπος με κατηγορίας που τον θέλουν να έχει παραποιήσει οικονομικά στοιχεία της εταιρείας με σκοπό να αποκρύψει προσωπικά εισοδήματα της τάξης των 82 εκατ. δολαρίων σε βάθος δεκαετίας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και μάλιστα , σύμφωνα με τη νέα υπερασπιστική γραμμή που έχει υιοθετήσει, δηλώνει πως αυτές είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας προερχόμενης από ανώτερα κλιμάκια της Nissan, από την οποία απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου παραμένει όμως ακόμη και σήμερα ως μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube