Τον Δεκέμβριο η τελική συμφωνία συγχώνευσης FCA - PSA Groupe

Τον Δεκέμβριο η τελική συμφωνία συγχώνευσης FCA - PSA Groupe

Έως το τέλος Νοεμβρίου οι ομάδες εργασίας θα έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των λεπτομερειών.

Αρχές Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η υπογραφή της  συμφωνίας συγχώνευσης  μεταξύ Fiat Chrysler Automobiles και PSA Groupe.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδίαζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια συγχώνευση μετοχών «50-50» για να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αναζητώντας οικονομίες κλίμακας για να αντιμετωπίσει τις δαπανηρές νέες τεχνολογίες που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στην αυτόνομη οδήγηση.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι δύο εταιρείες θα έχουν συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα είναι έτοιμες να υπογράψουν ένα μνημόνιο συνεργασίας προς το τέλος του Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω δημοσίευσε η ιταλική «La Stampa» στην κυριακάτικη έκδοσή της, σημειώνοντας πως στη χειρότερη περίπτωση η συμφωνία θα υπογραφεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Είναι προφανές ότι αμφότερες οι εταιρείες θέλουν η καινούργια χρονιά να ξεκινήσει έχοντας υπογεγραμμένη τη συμφωνία συγχώνευσης, ενώ η «αρνητική» εμπειρία από τις συζητήσεις Renault – FCA που έτρεχαν μήνες αλλά στο τέλος ναυάγησαν έπαιξε και αυτή το ρόλο της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube