Τόκιο: Αυτόνομο λεωφορείο παρέσυρε παραολυμπιονίκη

Τόκιο: Αυτόνομο λεωφορείο παρέσυρε παραολυμπιονίκη

Η Τοyota ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία των αυτόνομων λεωφορείων e-Palette στο Ολυμπιακό Xωριό.

Η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία όλων των αυτόνομων λεωφορείων e-Palette στο Ολυμπιακό Xωριό του Τόκιο, μια μέρα αφού ένα από τα οχήματα αυτά παρέσυρε παραολυμπιονίκη με πρόβλημα όρασης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Akio Toyoda ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και είπε ότι προσφέρθηκε να συναντήσει τον αθλητή, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει.

"Ένα όχημα είναι ισχυρότερο από έναν άνθρωπο, οπότε προφανώς ανησυχούσα για το την κατάσταση της υγείας του", είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό.

Ο Toyoda είπε ότι το ατύχημα κατέδειξε τη δυσκολία του αυτόνομου οχήματος να συνυπάρξει στις ειδικές συνθήκες του χωριού κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες με άτομα που έχουν προβλήματα όρασης ή έχουν άλλες αναπηρίες. «Δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη ρεαλιστικά για κανονικούς δρόμους», είπε.

Το όχημα είχε σταματήσει σε διασταύρωση και επρόκειτο να στρίψει υπό τον έλεγχο του χειριστή, ο οποίος χρησιμοποιούσε το χειριστήριο του οχήματος. Το όχημα ξεκίνησε και με ταχύτητα 1-2 km/h χτύπησε τον αθλητή. Ο τελευταίος δεν τραυματίστηκε και επέστρεψε στον ξενώνα μετά από προληπτικές εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ θα αγωνίστηκε κανονικά την επομένη του ατυχήματος.

Η Toyota δήλωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για να καθορίσει τα αίτια του ατυχήματος, προσθέτοντας ότι θα διεξάγει επίσης τη δική της έρευνα.

Στη δήλωσή της, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για να αποτρέψει τυχόν νέα ανάλογα περιστατικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube