Tίτλοι τέλους για τη Rolls-Royce Dawn

Tίτλοι τέλους για τη Rolls-Royce Dawn

Η ώρα της δύσης για τη Dawn έφτασε καθώς η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι μετά από περίπου οκτώ χρόνια παραγωγής ρίχνει τίτλους τέλους στο πολυτελές κάμπριο.

Rolls-Royce Dawn

Θέλοντας να προσεγγίσει το πιο νεανικό και ιδιαίτερα ευκατάστατο αγοραστικό κοινό, η Rolls-Royce παρουσίασε το 2015 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης την Dawn, τo κάμπριο αδελφάκι της Wraith.

H Dawn όμως δεν αποτέλεσε απλά την ανοιχτή έκδοση της Wraith. Για χάρη της Dawn, το αμάξωμα τις Wraith υπέστη μετατροπές αποκτώντας απλούστερες γραμμές με το 80% των πάνελ της να είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για εκείνη.

Rolls-Royce Dawn

Αρχικά, η Rolls-Royce εξέτασε το ενδεχόμενο να δώσει στην Dawn σκληρή οροφή, ωστόσο κατέληξε τελικά σε μια υφασμάτινη που χρησιμοποιεί από ένα μείγμα υλικών υψηλής ποιότητας όπως κασμίρι. Έτσι, μαζί με τη βοήθεια των κορυφαίων ηχομονωτικών υλικών στην καμπίνα, η βρετανική μάρκα ισχυρίστηκε ότι η Dawn είναι το πιο ήσυχο κάμπριο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Kάτω από καπό της η Dawn φιλοξενούσε έναν twin-turbo V12 6,6 lt απόδοσης 571 ίππων, ενώ το 2016 έκανε ντεμπούτο η ισχυρότερη έκδοση Black Badge αυξάνοντας την ισχύ του V12 στους 601 ίππους.

Rolls-Royce Dawn

Mετά από περίπου οκτώ χρόνια πορείας και με τα βιβλία παραγγελιών να έχουν κλείσει ήδη από τον Μάρτιο του 2022, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι η παραγωγή της Dawn σταμάτησε οριστικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube