Της… Κορέας στην BMW

Της… Κορέας στην BMW

Φωτιά στα μπατζάκια της BMW ύστερα από πρόστιμο που σκοπεύει να της επιβάλει η Νότιος Κορέα.

Η Seoul σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο στην BMW σχεδόν εννέα εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των αυτοκινήτων της που παίρνουν φωτιά. 

Εφέτος, η BMW έχει ανακαλέσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως, εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα ψύξης των καυσαερίων. Ένα τεχνικό ελάττωμα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει πυρκαγιά στον κινητήρα. Αυτό περιελάμβανε και τη Νότια Κορέα, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Η ασιατική χώρα ξεκίνησε έρευνα για το θέμα αυτό στις αρχές του Αυγούστου. Η Seoul κατηγορεί γερμανική φίρμα για κωλυσιεργία στην ανάκληση των σχετικών οχημάτων. Ειδικά μάλιστα που, σύμφωνα με την έρευνά της, υπάρχει μια ασυνέπεια στις ημερομηνίες.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας υπενθύμισε ότι η BMW αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος τον Ιούλιο του 2018. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, «η BMW είχε ήδη δημιουργήσει τον Οκτώβριο του 2015 ομάδα εργασίας εντεταλμένη για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο σύστημα ψύξης». Επιπλέον, το πρόβλημα αυτό αναφερόταν σε εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας ήδη από το 2017. 

Ως εκ τούτου, το υπουργείο θέλει να επιβάλει στη βαυαρική κυβέρνηση πρόστιμο ύψους 11,2 δισεκατομμυρίων γουόν ή περίπου 8,7 εκατ. ευρώ. Θα ζητήσει δε από την εισαγγελική αρχή να διερευνήσει δύο πτυχές: Την καθυστερημένη αναγνώριση του προβλήματος από τους Γερμανούς και την καθυστέρηση της ανάκλησης των επίμαχων αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube