Την επέκτασή της και σε μικρότερες κατηγορίες σκέφτεται η Volvo

Την επέκτασή της και σε μικρότερες κατηγορίες σκέφτεται η Volvo

Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να πληρώσουν ακριβά ένα μικρό αυτοκίνητο αν αυτό αξίζει, λέει ο Hakan Samuelsson.

Η Volvo δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βάλει στην παραγωγή μοντέλα μικρότερα της «σειράς 40», σύμφωνα με μια τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, του Hakan Samuelsson.
Στο παρελθόν η Volvo είχε διαψεύσει δημοσιεύματα που την ήθελαν να επεκτείνεται και σε κατηγορίες μικρότερες φτιάχνοντας ένα μοντέλο για να ανταγωνιστεί τα Audi A1, Audi Q1 αλλά και ΜΙΝΙ. Αυτή τη στιγμή το μικρότερο αυτοκίνητο στη γκάμα της είναι το XC40.

Ωστόσο, μιλώντας στη διάσκεψη «Financial Times Future of the Car», ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson παραδέχτηκε ότι η αλλαγή των απόψεων των πελατών σχετικά με την τιμή κτήσης μικρότερων αυτοκινήτων θα μπορούσε να κάνει ακόμη μια τέτοια κίνηση εφικτή.
Στην ουσία αυτό που είπε είναι ότι υπάρχει στην αγορά ένα κοινό έτοιμο να πληρώσει πολύ περισσότερα από τη μέση τιμή ενός μικρού αυτοκινήτου και αυτό το κοινό μένει ανεκμετάλλευτο από τη Volvo.

«Είπα ότι θα γεμίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας και τώρα το κάνουμε πηγαίνοντας ένα βήμα προς τα κάτω με το XC40 που είναι το μικρό μας SUV. Έχουμε μια πολύ δυνατή γκάμα SUV. Ποτέ δεν λέμε ποτέ. Υπάρχει μια τάση στην αγορά σύμφωνα με την οποία η τιμή των αυτοκινήτων να μην είναι πλέον συνδεδεμένη με το μέγεθός τους. Είναι σαν να αγοράζεις ένα καλό ακριβό καθημερινό κοστούμι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προγραμματίσει τίποτα σχετικό, αλλά η επέκτασή μας σε μικρότερες κατηγορίες φαντάζει μια πολύ καλή ιδέα», είπε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube