Τι θα πατούσες πιο πρόθυμα: Φίδι ή χελώνα; [video]

Τι θα πατούσες πιο πρόθυμα: Φίδι ή χελώνα; [video]

Κάποιοι οδηγοί θα άλλαζαν την πορεία του αυτοκινήτου τους για να πατήσουν, επίτηδες, μια χελώνα ή ένα φίδι. Ας δούμε πόσοι είναι, χάρη σε μια σχετική έρευνα.

Δεν τρέφουμε όλοι σεβασμό για τα υπόλοιπα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη. Ανάμεσά μας ζουν άνθρωποι ικανοί να σκοτώσουν κάτι όχι για να φάνε, ή επειδή δεν γίνεται αλλιώς, αλλά για πλάκα.

Το πόσοι είναι αυτοί, τι ποσοστό του πληθυσμού, ανέλαβε να το ανακαλύψει ο Mark Rober, ένας Αμερικανός YouTuber που κάνει αρκετά ενδιαφέροντα πειράματα, λιγότερο ή περισσότερο επιστημονικά. Για την περίσταση, πήρε μια χελώνα και ένα φίδι φτιαγμένα από πλαστικό, αλλά και μια ταραντούλα και ένα φύλλο δέντρου, για να εμπλουτιστεί η έρευνα. Όλα αυτά τα τοποθετούσε εναλλάξ στη βοηθητική λωρίδα ενός δρόμου των ΗΠΑ με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και ελάχιστη κίνηση. Δηλαδή σε ένα σημείο στο οποίο δύσκολα θα τα πατούσε κάποιος κατά λάθος, αφού δεν έχει λόγο να περάσει από εκεί.

Το θετικό συμπέρασμα του πειράματος είναι ότι το 94% των οδηγών αδιαφόρησε για τα ζώα, και μόνο το 6% επιχείρησε να αλλάξει πορεία για να πατήσει κάτι επίτηδες. Από αυτούς, οι περισσότεροι έβαλαν στόχο την αράχνη (3,2%), ενώ φίδι και χελώνα τράβηξαν πάνω τους, στην κυριολεξία, το 1,8% και 1% των οδηγών, αντίστοιχα. Όπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, κανένας οδηγός δεν άλλαξε πορεία για να πατήσει το φύλλο.

Ενδιαφέροντα είναι τα δευτερεύοντα συμπεράσματα που βγαίνουν από το πείραμα. Βλέπουμε για παράδειγμα ότι το 89% αυτών που πάτησαν κάποιο ζώο, οδηγούσαν SUV ή pick-up. Υπήρξε άνθρωπος που σταμάτησε δίπλα στην αράχνη, έλεγξε αν είναι ζωντανή, και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει πίσω και να την πατήσει φεύγοντας, για να σιγουρευτεί ότι πέθανε. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποιοι οι οποίοι προσπάθησαν να βοηθήσουν τα ζώα. Το 4% των οδηγών σταμάτησε για τη χελώνα και το 1,7% για το φίδι, ενώ κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την ταραντούλα. Από την άλλη, κάποιος… παραενδιαφέρθηκε για το φίδι, αφού το πήρε κι έφυγε, παρότι ο Rober του φώναζε ότι είναι δικό του!

Δείτε το video:
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube