Τι θα γίνει τελικά με το πρωτάθλημα της Formula 1;

Τι θα γίνει τελικά με το πρωτάθλημα της Formula 1;

Γιατί ο Bernie Ecclestone επιτέθηκε στη Liberty Media και ποιοι θέλουν αγώνες ακόμη και τον Ιανουάριο του 2021!

Με τη Formula 1 να έχει και αυτή πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, όλα είναι ανοικτά για το τι θα γίνει με το τρέχον πρωτάθλημα.

Ουδείς μπορείς να πει με ασφάλεια αυτή τη στιγμή πότε θα είμαστε σε θέση να διεξαχθούν αγώνες, καθώς αυτό εξαρτάται από την κατάσταση που θα ισχύει παγκοσμίως με την πανδημία. Πολλές χώρες είναι σε καραντίνα, οι αερομεταφορές είναι «κλειδωμένες» στα απολύτως απαραίτητα και χώρες που θα φιλοξενούσαν αγώνες με βάση το καλαντάρι μετρούν εκατοντάδες έως και χιλιάδες νεκρούς.

Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο είναι ένας αγώνας Formula 1.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Bernie Ecclestone έκανε δηλώσεις και επιτέθηκε στη Liberty Media λέγοντας πως έπρεπε από την αρχή να προχωρήσει στην ακύρωση του πρωταθλήματος του 2020 και όχι να διαπραγματεύεται πώς θα στριμώξει όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, τόνισε αρχικά πως βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και πως παρόλα αυτά επικοινωνεί συνεχώς με τους οδηγούς και τα στελέχη της ομάδας.

Ο Binotto είπε πως αυτός και όλες οι ομάδες της F1 βρίσκονται σε επαφή με τους τον Chase Carrey και συζητούν πώς θα διαμορφωθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα. Ο Binoto είναι της άποψης πως πρέπει να γίνουν αγώνες (όταν η κρίση περάσει) και μάλιστα τόνισε πως «θα μπορούσαμε να κάνουμε διήμερους αγώνες, με τις ελεύθερες δοκιμές να διεξάγονται το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να εντάξουμε όσους περισσότερους back to back αγώνες γίνεται».

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να επιμηκυνθεί η σεζόν μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, με αγώνες που θα γίνουν σε χώρες που εκείνη την εποχή θα είναι κλιματικά φιλικές να φιλοξενήσουν ένα Grand Prix.

Ωστόσο όλα αυτά είναι… ασκήσεις επί χάρτου καθώς ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube