Τι συμβαίνει με τους προφυλακτήρες των Tesla Model 3; [video]

Τι συμβαίνει με τους προφυλακτήρες των Tesla Model 3; [video]

Το φαινόμενο της αποκόλλησης προφυλακτήρα από το Model 3 της Tesla φαίνεται πως είναι αρκετά συχνό.

Η ιστοσελίδα Insideevs δημοσίευσε τέσσερις περιπτώσεις ιδιοκτητών Tesla Model 3 που αναφέρουν αποκόλληση του πίσω προφυλακτήρα χωρίς κάποιο προφανή λόγο, δημιουργώντας υποψίες πως αυτό το ζήτημα αφορά κάποιο κατασκευαστικό θέμα του ηλεκτρικού μοντέλου.

Όλα ξεκίνησαν με τη δημοσίευση της ιστορίας του Logan Derouanna που οδηγούσε το Model 3 στη βροχή όταν ο πίσω προφυλακτήρας έφυγε από τη θέση του καθώς περνούσε από λιμνάζοντα νερά στο δρόμο. Η στιγμή της αποκόλλησης μάλιστα καταγράφηκε από τις κάμερες που είναι ενσωματωμένες στο αυτοκίνητο αποδεικνύοντας τους ισχυρισμούς του. Παρά τις αρχικές ενστάσεις ορισμένων υπαλλήλων με τους οποίους επικοινώνησε ο ιδιοκτήτης, η Tesla τελικά ανέλαβε το κόστος του ανταλλακτικού και της επισκευής στο πλαίσιο της εγγύησης.

Παίρνοντας αφορμή από την ιστορία του Logan, τρεις ακόμη ιδιοκτήτες Model 3 θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τα δικά τους παρόμοια περιστατικά. Και σε αυτούς ο προφυλακτήρας αποκολλήθηκε όταν οδηγούσαν στη βροχή και περνούσαν με ταχύτητα από νερά που είχαν μαζευτεί στο δρόμο. Αντίθετα όμως με τον Logan, η Tesla δεν ανέλαβε να πληρώσει το κόστος των δικών τους επισκευών, θεωρώντας πως οι ζημιές προκλήθηκαν από δικό τους λάθος παρόλο που δεν είχε προηγηθεί κάποιου είδους σύγκρουση.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με την εταιρεία και των επισκευών στα οχήματά τους, και οι τέσσερις ιδιοκτήτες αναφέρουν πως άκουσαν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρατηρείται αρκετά συχνά σε Model 3. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει πάρει επισήμως θέση για το ζήτημα, ούτε έχει ανακοινώσει κάποια ανάκληση.

[Πηγή Insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube