Τι γίνεται όταν περνάς από σαμαράκια με τέρμα γκάζι; [video]

Τι γίνεται όταν περνάς από σαμαράκια με τέρμα γκάζι; [video]

Μια Mercedes-Benz E-Class δοκιμάζει τις αντοχές της ανάρτησης περνώντας με ταχύτητα πάνω από κάθε λογής σαμαράκι.

Το κανάλι Warped Perception στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μια Mercedes-Benz E-Class απογυμνωμένη από τα μέρη του αμαξώματος περνά με τέρμα γκάζι πάνω από τρία διαφορετικά είδη από σαμαράκια. Να θυμίσουμε πως το ίδιο αυτοκίνητο είχε πρωταγωνιστήσει πριν δύο χρόνια σε αντίστοιχο βίντεο με λακούβες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε κάτω από το αμάξωμα, τι ζόρι τραβάει το αυτοκίνητο στις λακκούβες

Τα σαμαράκια (speed bumps) έχουν σχεδιαστεί για να προτρέπουν τους οδηγούς να μειώσουν την ταχύτητά τους όμως αρκετές φορές δεν είναι πλήρως ορατά με αποτέλεσμα οι τροχοί, τα φρένα και οι αναρτήσεις των αυτοκινήτων να δέχονται αρκετά μεγάλη καταπόνηση. Κάποια από τα σαμαράκια έχουν πιο ομαλή κλίση ενώ άλλα μοιάζουν κυριολεκτικά με λαστιχένια σκαλοπάτια προκαλώντας ακόμα χειρότερη ζημιά αν ο οδηγός δεν τους δώσει την απαραίτητη προσοχή. Όσοι λοιπόν έχετε αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν περνούσατε με ταχύτητα πάνω από αυτά μπορείτε να δείτε την απάντηση στο παρακάτω βίντεο.

Λόγω του ότι από το πολυτελές σεντάν έχουν αφαιρεθεί τα φτερά, η ανάρτηση είναι ορατή με γυμνό μάτι και μάλιστα σε αργή κίνηση χάρη στις ειδικές κάμερες με τις οποίες γυρίστηκαν οι δοκιμές. Επιπλέον, η απουσία προφυλακτήρων και αερόσακου έκαναν ευκολότερη την όλη διαδικασία.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube