Τι γίνεται όταν βάζεις όπισθεν σε αυτόματο κιβώτιο στα 100 km/h; [video]

Τι γίνεται όταν βάζεις όπισθεν σε αυτόματο κιβώτιο στα 100 km/h; [video]

Οι Ρώσοι του Garage 54 θέλησαν να δοκιμάσουν τις αντοχές του κιβωτίου ενός Toyota RAV4.

Το ρωσικό κανάλι Garage 54 στο YouTube, γνωστό για τις ακραίες και περίεργες δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλει παλιά οχήματα, θέλησε να δει τι θα συμβεί αν ο οδηγός ενός αυτόματου μοντέλου επιλέξει την όπισθεν ενώ βρίσκεται σε κίνηση.

Το αντικείμενο του πειράματος ήταν ένα Toyota RAV4 δεύτερης γενιάς (2000-2005) εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με σύστημα ασφαλείας το οποίο αποτρέπει βίαιες αλλαγές ταχυτήτων, επιβραδύνοντας το SUV πριν μπει κανονικά η όπισθεν. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύεται το κιβώτιο ενώ αποφεύγονται ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο από πιθανή λάθος χρήση του.

Toyota

Φυσικά, οι Ρώσοι δεν αρκέστηκαν σε αυτή τη διαπίστωση και αφαίρεσαν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και τους αισθητήρες που απέτρεπαν από το να "κουμπώσει" η όπισθεν ενώ το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητα προς τα εμπρός. Μάλιστα πήγαν τη δοκιμασία ένα βήμα πιο πέρα, επιταχύνοντας μέχρι τα 100 km/h πριν επιλέξουν την όπισθεν.

Δεν θα σας πούμε ακριβώς τι έγινε για να μη χαλάσουμε την έκπληξη, όμως θα σας συμβουλέψουμε σε καμία περίπτωση να μην δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο με το δικό σας αυτοκίνητο - τουλάχιστον αν δε θέλετε να του προκαλέσετε μια πολύ σοβαρή βλάβη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube