To θρυλικό VW Camper μπορεί να επιστρέψει ως ηλεκτρικό

To θρυλικό VW Camper μπορεί να επιστρέψει ως ηλεκτρικό

Το κλασικό βανάκι της Volkswagen μπορεί να αναβιώσει ως ηλεκτρικό με μπαταρία, σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Dr Heinz-Jakob Neusser.

Μιλώντας στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, ο Neusser αποκάλυψε ότι μηχανικοί και σχεδιαστές της VW εργάζονται πάνω σε ένα νέο πρωτότυπο Camper, με έναν ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς και την μπαταρία κάτω από το δάπεδο της καμπίνας.

Ο Neusser δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOCAR ότι η εμφάνιση του πρώτου VW Camper ήταν τόσο εμβληματική, που κάθε προσπάθεια για ένα αντίστοιχο νέο μοντέλο θα έπρεπε να έχει τρία «πολύ σημαντικά» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά: «Πρώτον, τη φαρδιά, ισχυρή πίσω κολόνα της σκεπής, δεύτερον, το τετραγωνισμένο σχήμα του κεντρικού τμήματος και, τρίτον, το εμπρός μέρος θα πρέπει να έχει έναν πολύ κοντό πρόβολο. Η απόσταση από την εμπρός κολόνα μέχρι το εμπρός άκρο πρέπει να είναι πολύ μικρή». 

Το κλειδί για να επιτευχθεί αυτή η μοναδική σχεδίαση του εμπρός μέρους είναι το γεγονός ότι ένας ηλεκτροκινητήρας θα επέτρεπε ένα πολύ πιο χαμηλό καπό απ’ ό,τι ένας συμβατικός βενζινοκινητήρας. Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε να μεταφερθούν οι εμπρός κολόνες πιο μπροστά απ’ ό,τι σε ένα συνηθισμένο πολυμορφικό MPV.

Ένα τέτοιο μοντέλο, είπε ο Neusser, αν είχε συμφέρον κόστος, θα μπορούσε να μπει σε παραγωγή. Η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου πάνω σε αυτή την ιδέα, είναι σήμερα σε εξέλιξη, επιβεβαίωσε ο Neusser.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube