Θέλετε μια ολοκαίνουργια Dodge Viper του 1992 με μόλις 54 km στο οδόμετρο; [+video]

Θέλετε μια ολοκαίνουργια Dodge Viper του 1992 με μόλις 54 km στο οδόμετρο; [+video]

Γυρίστε το χρόνο τρεις δεκαετίες πίσω, αγοράζοντας αυτή την κλασική «Οχιά» 1ης γενιάς, που έχει φυλαχτεί σε κλιματιζόμενο γκαράζ.

Η διθέσια Dodge roadster με τον θηριώδη 8λιτρο V10 δεν ονομάστηκε τυχαία Viper, αφού μπορεί να σε φιλοδωρήσει με ένα φονικό δάγκωμα αν ξεθαρρέψεις στο τιμόνι της χωρίς να έχεις τα απαραίτητα «χέρια».

Το μοντέλο της πρώτης γενιάς δεν έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα για να σε σώσουν, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να αγνοήσεις μια Viper RT/10 του 1992 με μόλις 34 μίλια (54 km) στο κοντέρ, είτε είσαι εκκολαπτόμενος συλλέκτης είτε απλά φαν της αμερικάνικης Οχιάς.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι προς πώληση στο eBay, με αρχική τιμή $99.885 (€88.260) και φυλάσσεται επί 27 χρόνια σε κλιματιζόμενο γκαράζ. Το βάζουν μπροστά σε τακτική βάση και έχει ακόμα τα πρώτα του, ορίτζιναλ λάστιχα, χωρίς παραμορφώσεις από το πάτημα.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που σίγουρα θα γίνει κλασικό. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει σήμερα με την ιπποδύναμή του (406 PS) και τις επιδόσεις του (0-100 km/h σε 4,3”), αλλά με 64,2 kgm ροπή και πίσω κίνηση, μπορεί να χαρακτηριστεί από ενδιαφέρον έως επικίνδυνο στην οδήγηση. Θα πρέπει πρώτα να στρώσετε το μοτέρ, να μάθετε το «αντρικό» χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο – και να μην περιμένετε ανέσεις, αρχίζοντας από τη στοιχειώδη κουκούλα. Όμως σίγουρα θα κάνετε εφέ, οπότε μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;

Πέρα από τις συνθήκες φύλαξης, ο πωλητής αναφέρει επίσης ότι το ρεζερβουάρ βενζίνης έχει αδειάσει και καθαριστεί, όλα τα υγρά έχουν αλλαχτεί, τα φίλτρα έχουν αντικατασταθεί, οπότε μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι δεν θα έχετε κανένα μηχανικό πρόβλημα.

Τι κάθεστε λοιπόν; Ξηλωθείτε κι επενδύστε!

[Πηγή: eBay μέσω Carscoops]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube