Θα εμπιστευόσουν την επισκευή του αυτοκινήτου σε μια... κτηνίατρο; 

Θα εμπιστευόσουν την επισκευή του αυτοκινήτου σε μια... κτηνίατρο; 

Η ιστορία της Nelly Colón που έγινε μια από τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς service της Nissan.

Σε μια αντιπροσωπεία της Nissan λίγο έξω από τη Βοστώνη, μία τεχνικός της Nissan δεν αλλάζει απλώς ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα. Αλλάζει τις αντιλήψεις στον κλάδο.

Η Nelly Colón έχει κερδίσει τον τίτλο του Nissan Certified Master Technician. Ενώ χαράζει την πορεία της προς την κορυφή, η Nelly έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει άλλες γυναίκες να επιτύχουν σε έναν τυπικά ανδροκρατούμενο χώρο εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«Τους λέω αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείτε σίγουρα να το κάνετε και εσείς, μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου», δηλώνει η ίδια.

Η καριέρα της Nelly μετρά σχεδόν μια δεκαετία σε αντιπροσωπείες  της Nissan στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Ως μέλος μιας μικρής ομάδας Πιστοποιημένων Master Τεχνικών της Nissan στις ΗΠΑ, η Nelly κατέχει εξειδικευμένες πιστοποιήσεις σε οχήματα diesel, ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για το Nissan GT-R. Περίπου ένας στους πέντε τεχνικούς της Nissan κατέχει την πιστοποίηση Master Tech. Μπορεί να αποσυναρμολογήσει έναν κινητήρα, να ξαναφτιάξει ένα κιβώτιο ταχυτήτων, να αντιμετωπίσει ηλεκτρικά προβλήματα. Ότι και αν προκύψει, η Nelly έχει την τεχνογνωσία για να το αντιμετωπίσει.

colon

Η καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν ήταν ανέκαθεν στο πλάνο της. Από το λύκειο, η Nelly ακολούθησε κτηνιατρική εκπαίδευση, αλλά κάποιες πρώτες τάξεις, ειδικά όταν αφορούσαν χειρουργικές επεμβάσεις ζώων, την απέτρεψαν. Στεκόμενη έξω στο πάρκινγκ, μετά από ένα...άβολο μάθημα κτηνιατρικής, κοιτάζοντας το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχε ήδη επισκευάσει μόνη της, η Nelly είχε κάτι σαν... επιφοίτηση.

«Σκέφτηκα, γιατί δεν προσπαθώ να φτιάξω αυτοκίνητα;».

«Νοιάζομαι για το αυτοκίνητό μου, το οποίο είναι κάτι που μπορώ να χειριστώ, οπότε θα μάθω πώς να το επισκευάζω. Θα μου εξοικονομήσει χρήματα, θα με διδάξει κάτι νέο και θα με κάνει να νιώσω ανεξάρτητη. Έπειτα μπορώ να μοιραστώ τις γνώσεις μου με τους φίλους μου και να τους ενθαρρύνω σε κάτι αντίστοιχο».

colon

Η Nelly παρακολούθησε μαθήματα στο Universal Technical Institute στο Norwood της Μασαχουσέτης. Μερικές φορές ένιωθε σαν ξένο σώμα, ως μια γυναίκα σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο τομέα. Λέει ότι υπήρχαν μόνο περίπου πέντε γυναίκες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του αυτοκινήτου, σε σύνολο 2.000 σπουδαστών. Κάποιοι ασκούμενοι αμφισβητούσαν τις ικανότητές της. Αυτό φυσικά την ενθάρρυνε να δουλέψει περισσότερο.

«Το δικό μου παράδειγμα, θα έπρεπε να είναι ενθαρρυντικό για όποιον είχε ποτέ οποιαδήποτε αμφιβολία για τον εαυτό του», λέει η Nelly. «Ως άνθρωποι είμαστε ικανοί για τόσα πολλά. Και με τη σωστή στάση, την υποστήριξη και τους κατάλληλους πόρους, μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. Είμαι μία έντιμη τεχνικός, αφοσιωμένη στο να βοηθάω τους ανθρώπους να προστατεύουν την επένδυση στα οχήματά τους. Αυτό με αντιπροσωπεύει».

Η Nelly εργάζεται μαζί με μια ομάδα γυναικών στην Route 9 Nissan, στο Westborough της Μασαχουσέτης.  

colon

Η Christine White, διευθύντρια επιχειρησιακών λειτουργιών για την 24 Auto Group, την εταιρεία που κατέχει τη Route 9 Nissan, δήλωσε : «Όταν ξεκίνησα σε αυτήν την επιχείρηση τη δεκαετία του 1980, δεν υπήρχαν γυναίκες στον τεχνικό τομέα όπου εργαζόμουν. Το γεγονός ότι έχουμε μια ομάδα γυναικών που τρέχει τον τεχνικό τομέα, λέει πολλά για το πόσο μακριά έχουμε φτάσει».

Πηγή: Nissan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube