Θα αγοράζατε ποτέ έναν κινητήρα της Formula 1;

Θα αγοράζατε ποτέ έναν κινητήρα της Formula 1;

Η Ferrari, έβγαλε στο σφυρί τον κινητήρα ενός μονοθεσίου της από την Formula 1, της F2003-GA, και αυτός πουλήθηκε εν ριπή οφθαλμού έναντι €36.000.

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους κινητήρες της δεκαετίας του 2000 στη Formula 1. Με το συγκεκριμένο μοτέρ, την F2003-GA και τον «τεράστιο» Michael Schumacher πίσω από τα πηδάλια, η Ferrari κατέκτησε το 2003 τόσο το πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και αυτό των οδηγών της Formula 1.

Προ ολίγων ημερών, ο «μαμά» κινητήρας F1 της F2003-GA, με τον οποίο κερδήθηκαν οι τρεις τελευταίοι και σημαντικότεροι όπως αποδείχθηκε αγώνες της σεζόν 2003, βγήκε στο σφυρί από το βρετανικό οίκο δημοπρασιών Collecting Cars και μέσα σε λίγα λεπτά κατακυρώθηκε στον πλειοδότη. Μάλιστα, οι άνθρωποι του οίκου δημοπρασιών έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι οι προτάσεις για την απόκτηση του ξεπέρασαν τις 66! Τελικά, ο κινητήρας πουλήθηκε έναντι €36.000.

 F1, Ferrari F2003-GA

Ο πλειοδότης θα πάρει σπίτι του τον 3,0 lt κινητήρα V10 της F1 από το Maranello, ο οποίος θυμίζουμε ότι απέδιδε 845 ίππους στις 18.300 rpm και ήταν κατασκευασμένος από αλουμίνιο και μαγνήσιο.

Η σημειολογία του συγκεκριμένου κινητήρα δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι ήταν ισχυρός και αξιόπιστος αλλά κυρίως διότι εκείνη τη χρονιά, ο τίτλος στη Formula 1 κρίθηκε στην κυριολεξία στο τελευταίο Gran Prix. Στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, με τον Michael Schumacher να κατακτά τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του, σπάζοντας το ρεκόρ του Juan Manuel Fangio που κρατούσε για 46 ολόκληρα χρόνια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube