Θα αφήσει τη SEAT για χάρη της Renault o Luca de Meo;

Θα αφήσει τη SEAT για χάρη της Renault o Luca de Meo;

Τι γράφουν γαλλικές εφημερίδες - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του Thierry Bollore.

Ο Ιταλός Luca de Meo, ο οποίος είναι επικεφαλής της SEAT, είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του επόμενου CEO της Renault, αναφέρουν γαλλικές εφημερίδες. Ο de Meo έχει «απέναντί» του την υποψηφιότητα ενός Γάλλου, Didier Leroy, που είναι ο υπ’ αριθμόν 2 της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τόσο ο 52χρονος De Meo, όσο και ο 61χρονος Leroy διέψευσαν τα δημοσιεύματα.

«Ο Luca de Meo είναι πλήρως αφοσιωμένος στη SETA, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος πολλές φορές από τότε που ορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας το 2015», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο  Didier Leroy είπε: «Δεν δίνω προσοχή σε αυτές τις φήμες και παραμένω 100% επικεντρωμένος στην δουλειά μου στην Toyota, όπου απολαμβάνει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω με τον Akio Toyoda».

Ο Patrick Koller, ο Γαλλογερμανός Διευθύνων Σύμβουλος της Faurecia, είναι άλλος υποψήφιος, αναφέρουν δημοσιεύματα, αλλά και αυτός αρνήθηκε να τα σχολιάσει.

Η Renault αναζητά έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο από τότε που το διοικητικό της συμβούλιο απάλλαξε  από τα καθήκοντά του τον Thierry Bollore στα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η συνεργάτης της Nissan ξεκαθαρίζουν τις σχέσεις στελεχών που συνδέονται στενά με την εποχή του Carlos Ghosn.

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία έχει μερίδιο 15% στη Renault, δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε έναν μη Γάλλο υπήκοο που θα πάρει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε την Κυριακή: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Η μόνη ένδειξη που μπορώ να σας δώσω είναι ότι εύχομαι να είναι επαγγελματίας από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, διότι εν μέσω της ριζικής μεταμόρφωσης του τομέα χρειάζονται επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube