Τετραπληγικός οδηγεί ειδικά διαμορφωμένη Chevrolet C8 Corvette

Τετραπληγικός οδηγεί ειδικά διαμορφωμένη Chevrolet C8 Corvette

Ο Sam Schmidt αποδεικνύει πως η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν έχει όρια.

Ο Sam Schmidt, ένας αμερικανός πρώην οδηγός αγώνων που έμεινε τετραπληγικός μετά από σοβαρό ατύχημα το 2000, επέστρεψε πίσω από το τιμόνι μιας ειδικά διαμορφωμένης Chevrolet C8 Corvette οδηγώντας με κινήσεις του κεφαλιού του και φυσώντας αέρα από το στόμα του!

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε από την Arrow Electronics και αποτελεί τη συνέχεια ενός project που ξεκίνησε από το 2014. Το πρώτο όχημα ήταν μια Chevrolet C7 Corvette Stingray, στη συνέχεια ακολόυθησε μια ισχυρότερη C7 Corvette Z06 και σήμερα έρχεται να αντιακτασταθεί από τη νέα C8 Corvette εν ονόματι SAM III. Αντί για τιμόνι, ο Sam στρίβει το αυτοκίνητο κουνώντας το κεφάλι του, ενώ παράλληλα ελέγχει το γκάζι φυσώντας αέρα μέσα σε ένα σωληνάκι, και το φρένο ρουφώντας αέρα από αυτό. Για λόγους ασφαλείας, στο όχημα βρίσκεται ένας συνοδηγός που μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή αν κάτι πάει στραβά.

Η τελευταία εμφάνιση του Sam Schmidt στη θέση του οδηγού έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στην εκδήλωση Optima Ultimate Street Car Challenge.

Στόχος της Arrow Electronics είναι η τεχνολογία να εξελιχθεί αρκετά ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο από τετραπληγικούς αυξάνοντας την αυτονομία τους στην καθημερινότητα και επιτρέποντάς τους να κινηθούν με το αυτοκίνητο χωρίς την ανάγκη συνοδού.

[Πηγή: GM Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube