Τεστ για τον κορονοϊό σε drive-through [video]

Τεστ για τον κορονοϊό σε drive-through [video]

Οι πολίτες ελέγχονται για τον κορονοϊό μέσα από το αυτοκίνητό τους.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει τη Νότια Κορέα στο να πραγματοποιήσει περισσότερους από 200.000 ελέγχους σε πολίτες μέσω drive-through - μια πρακτική που αντέγραψαν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Σκωτία.

Η διαδικασία ξεκινά με επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με τις αρχές μέσω τηλεφώνου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος για να γίνει το τεστ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται και παραπεμπτικό από γιατρό. Στη συνέχεια, οι αρχές προτρέπουν τους συμμετέχοντες να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα, τα οποία αποστέλλονται μέσω email.

drive through corona virus

 

 

Στο Denver του Colorado (ΗΠΑ), το drive-through άνοιξε την προηγούμενη Τετάρτη και η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που η αναμονή για τους οδηγούς την Πέμπτη έφτασε τις 4 ώρες, προτού η πολιτεία αποφασίσει το κλείσιμο της υπηρεσίας για την ημέρα. Όσοι περίμεναν στην τεράστια ουρά που είχε δημιουργηθεί, είχαν οδηγίες να μην βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να έχουν μαζί προμήθειες τροφίμων και νερού. Αντίστοιχα κέντρα άνοιξαν την προηγούμενη εβδομάδα στο New Rochelle της Νέας Υόρκης, το New Hampshire, τη Minnesota, το Seattle, το Chicago, το Dallas και την Minneapolis.

Παρόμοια δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό πραγματοποιούνται σε νοσοκομεία και κλινικές των ΗΠΑ, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του ιού στους χώρους αναμονής.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube