Test drive του «γδυμένου» VW Golf TDI στις ΗΠΑ! [video]

Test drive του «γδυμένου» VW Golf TDI στις ΗΠΑ! [video]

Μια βόλτα με το Golf που ο ιδιοκτήτης του το έγδυσε πριν το επιστρέψει στη VW για επαναγορά, λόγω “Dieselgate”.

Έχουμε ήδη γράψει για τον τύπο από το Cincinnati, τον Joe Mayer, που απογύμνωσε το Golf TDI του πριν το δώσει πίσω στη Volkswagen για να πάρει την αποζημίωση «επαναγοράς».

Ο Mayer λοιπόν ακόμα περιμένει τη VW να του κλείσει ραντεβού επαναγοράς. Κι αυτό μπορεί να αργήσει, μετά την προειδοποίηση δικαστή προς τους κατόχους των εμπλεκομένων στην υπόθεση Volkswagen να μη γδύνουν τα αυτοκίνητά τους

Όμως αυτή η καθυστέρηση έδωσε την ευκαιρία στο Jalopnik να οδηγήσει το ήδη διάσημο στο internet Golf. Και η εμπειρία πρέπει να ήταν πολύ διασκεδαστική.

O συντάκτης του Jalopnik, David Tracy, πήγε και βρήκε τον Mayer, κι έκανε μαζί του μια μεγάλη βόλτα στην πόλη. Μετά φόβου Θεού, αφού δεν ήξερε αν το αυτοκίνητο ήταν νόμιμο να οδηγηθεί. Ο φόβος του έγινε πανικός όταν πέρασαν μπροστά από ένα περιπολικό, αλλά φαίνεται πως «η οδήγηση ενός αυτοκινήτου χωρίς πόρτες, καπό και εσωτερικό, δεν πτοεί την αστυνομία στο Cincinnati».

Στους περαστικούς όμως, το αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε. «Μας κόρναραν, μας φωτογράφιζαν, μας φώναζαν μέσα από το παράθυρό τους – όχι από αγανάκτηση, αλλά από καθαρή περιέργεια».

Ο δημοσιογράφος μάλιστα διαπίστωσε ότι το γδυμένο Golf έκανε και καλά burn-out! Δεν είναι παράξενο, αφού είχε ελαφρώσει κατά 200-250 κιλά και με 32,4 kgm του 2λιτρου ντίζελ, είχε την αναλογία ροπής/βάρους ενός Mustang!

To καλύτερο όμως, σύμφωνα με τον Tracy, ήταν η θέα από το γδυμένο αυτοκίνητο και η επαφή που είχε με το περιβάλλον ενώ το οδηγούσε. «Χωρίς τις πλαϊνές και την πίσω πόρτα, ένιωθα σαν να οδηγούσε καρτ, με τον κρύο αέρα να μου φυσάει το πρόσωπο και τόνους ορατότητας γύρω-γύρω».

Τελικά, τι θα γίνει με αυτό το κουφάρι Golf; Θα επιστραφεί σε κάποιον ντίλερ της VW, που θα το αποσύρει από την κυκλοφορία, όπως είπε η εταιρεία στον ιδιοκτήτη σε μια σειρά από τηλεφωνικές επαφές που είχε μαζί του.

Πολλοί ήταν αυτοί που καταφέρθηκαν εναντίον του Mayer αποκαλώντας τον ασυνείδητο, προκλητικό και «τσίπη», όμως αυτός λέει: «Απλά ήθελα να δω τι θα γινόταν – και να βγάλω και κάποια λεφτά. Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι τόσο φρικτό».

Η VW όμως έχει πει πως η απογύμνωση των αυτοκινήτων «δεν είναι μέσα στο πνεύμα της επαναγοράς», οπότε μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο Golf θα γίνει δεκτό για επαναγορά – και σε ποια κατάσταση…

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube