Tesla: Θα φθάσει η αξία της τα 4 τρισ. δολάρια;

Tesla: Θα φθάσει η αξία της τα 4 τρισ. δολάρια;

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά-επενδυτικά fund του πλανήτη υποστηρίζουν ότι η αξία της Tesla θα φθάσει τα 4 τρισ. δολάρια έως το 2030.

H Tesla έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερα από 19 χρόνια ζωής, να θεωρείται αυτή τη στιγμή, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με την χρηματιστηριακή της αξία να υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια! Ο Elon Musk, ήρθε σαν τυφώνας και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του, με κάθε του κίνηση να στέφεται με απόλυτη επιτυχία. 

Για να γίνει ίσως καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος του «success story» αναφέρουμε απλώς ότι η Tesla, ανήκει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ εταιρειών στον κόσμο των οποίων η αξία υπερβαίνει το 1 τρισ. δολάρια. Μέλη αυτού του κλαμπ είναι όμιλοι όπως η Saudi Aramco, η Apple, η Microsoft, η Alphabet (Google κ.α.) και η Amazon. Στο δε αυτοκινητικό πεδίο, η αμερικανική φίρμα υπερβαίνει σε αξία όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, όπως την Toyota, την VW, την BYD, την Daimler, την GM, την Great Wall, τη Nio, την BMW, την Ford, καθώς και τον όμιλο Stellantis.

tesla

Ο πήχης όμως φαίνεται πως ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά για την Tesla. Ή τουλάχιστον, αυτό προβλέπουν ότι θα συμβεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά-επενδυτικά fund του πλανήτη (The Future Fund, Ark Invest κ.α.). Υποστηρίζουν λοιπόν ότι έως το 2030, η αξία της Tesla θα υπερβεί τα 4 τρισ. δολάρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις, η βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων θα υπερβεί το 60% του συνόλου της αγοράς έως το 2030, με την Tesla να αποσπά το 21% αυτού του ποσοστού! Στην περίπτωση δε που συμβεί αυτό, η μετοχή της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 20%. Για την ιστορία, τη δεδομένη χρονική στιγμή η μετοχή της αμερικανικής φίρμας διαπραγματεύεται στα 1.084,59 δολάρια, ενώ προβλέπεται να ξεράσει τα 1.500 δολάρια έως το 2025… 

Η αμερικανική φίρμα δεν αποκλείεται όντως να πετύχει αυτούς τους στόχους. Σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε πωλήσεις κάθε χρόνο. Έχει πλέον τρία "μάχιμα" Gigafactory σε Βερολίνο, Σανγκάη αλλά και Τέξας, που δύναται να παράγουν σχεδόν 1,5 εκατ. μοντέλα σε ετήσια βάση, ενώ βρίσκονται στα σκαριά ακόμα δυο (σε Ινδία και Κίνα κατά πάσα πιθανότητα) τα οποία θα εκτοξεύσουν την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, ενώ τα νέα και πιο προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας θα έρθουν για να προσθέσουν το κερασάκι στην τούρτα. Μένει λοιπόν να δούμε εάν και κατά πόσον οι προβλέψεις θα επαληθευτούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube