Tesla παίρνει φωτιά στα καλά καθούμενα! [video]

Tesla παίρνει φωτιά στα καλά καθούμενα! [video]

Και είναι της γνωστής ηθοποιού Mary McCormack, που ποστάρει το σχετικό video και ζητάει εξηγήσεις από την Tesla.

O σύζυγος της Αμερικανίδας ηθοποιού, ο Βρετανός σκηνοθέτης και παραγωγός Michael Morris, οδηγούσε το Model S όταν περαστικοί του έκαναν νόημα να σταματήσει διότι το αυτοκίνητο είχε πάρει φωτιά.

Ο Morris οδηγούσε σε λεωφόρο του Los Angeles και, όπως λέει η McCormack, πήγαινε σιγά και δεν ενεπλάκη στο παραμικρό ατύχημα. Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι «νορμάλ, χωρίς autopilot [το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που έχει κατηγορηθεί για κάμποσα ατυχήματα]».
 
Η 49χρονη ηθοποιός εξασφάλισε πλάνα του συμβάντος και τα ανέβασε στο Twitter ρωτώντας απευθείας την Tesla για το πρόβλημα:

«Αυτό συνέβη στον άντρα μου και το αυτοκίνητό του σήμερα», γράφει στο tweet που συνοδεύει το video του αυτοκινήτου που καίγεται. «Κανένα ατύχημα, στα καλά καθούμενα, μέσα στην κίνηση της λεωφόρου Santa Monica. Ευχαριστώ το ευγενικό ζευγάρι που του έκανε νόημα και του είπε να σταματήσει. Και δόξα τω Θεώ που τα τρία κοριτσάκια μου δεν ήταν στο αυτοκίνητο μαζί του».

Morris and McCormack

Τα πλάνα δείχνουν φλόγες να βγαίνουν ζωντανές κάτω από το Model S. Φαίνεται να έρχονται από το εμπρός μέρος της μπαταρίας, που είναι κάτω από το δάπεδο της καμπίνας. Η Tesla περιορίστηκε να πει ότι πρόκειται για «εξαιρετικά ασυνήθιστο συμβάν» το οποίο δεν θα σχολιάσει πριν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που διεξάγεται. Σύμφωνα με το InsideEVs, τα Tesla είναι πιο επιρρεπή σε πυρκαγιές λόγω της χημείας των στοιχείων της μπαταρίας τους, που τα κάνει πιο ασταθή αλλά και τους δίνει τη μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας σε σχέση με τις μπαταρίες των άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Τελικά η Πυροσβεστική έφτασε γρήγορα στο καιόμενο αυτοκίνητο κι έσβησε τη φωτιά πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο Morris είχε βγει από το Tesla εγκαίρως, χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

[Πηγές: autoevolution.com, InsideEVs]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube