Το Tesla Model S πουλάει περισσότερο από όλα τα γερμανικά μαζί!

Το Tesla Model S πουλάει περισσότερο από όλα τα γερμανικά μαζί!

Αν αθροιστούν οι πωλήσεις των S-Class, 7 Series, A8 και Panamera, δεν φτάνουν αυτές της ηλεκτρικής λιμουζίνας στις ΗΠΑ.

Είναι δύσκολο να κατατάξεις το Tesla Model S στην αγορά και να βρεις απευθείας ανταγωνιστές του. Όμως, για έναν υποψήφιο αγοραστή, σίγουρα βρίσκεται στην ίδια λίστα με τα κορυφαία γερμανικά.

Σύμφωνοι: είναι λίγο μικρότερο σε διαστάσεις, όμως έχει άφθονο χώρο και δύο επιπλέον καθίσματα για παιδιά (σύνολο επτά). Και η πέμπτη πόρτα του είναι ένα ατού, όπως και οι απόλυτα κορυφαίες επιταχύνσεις των εκδόσεων P90D και P100D – αντισταθμίζοντας τη σχετικά υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής.

Συνολικά, έχει περισσότερα κοινά σημεία με τις γερμανικές premium λιμουζίνες απ’ ό,τι έχει διαφορές. Οπότε μπορεί να συγκριθεί άνετα με αυτές, ως αυτοκίνητο και σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις του.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, λοιπόν, πουλήθηκαν στις ΗΠΑ κάπου 7.500 Tesla Model S, πολύ περισσότερα απ’ όσα πούλησε οποιοσδήποτε γερμανικός ανταγωνιστής του. Η Mercedes-Benz S-Class πούλησε 3.648 κομμάτια, η BMW 7 Series 2.103 και το Audi A8 μόνο 793. Ακόμα κι αν τα βάλεις όλα μαζί, και προσθέσεις και τις 617 Porsche Panamera, το Tesla εξακολουθεί να είναι μπροστά.

Για να πούμε την αλήθεια, το Tesla μάλλον δεν κλέβει αγοραστές από τις γερμανικές premium λιμουζίνες, αν και οι πωλήσεις των τελευταίων παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με πέρσι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κανείς δεν πρέπει να περίμενε το 2012 ότι μια νεοφερμένη αμερικανική εταιρεία θα κατάφερνε κάτι τέτοιο.

Και πρώτοι-πρώτοι οι Γερμανοί, που δεν περίμεναν ούτε την επιτυχία του Lexus LS το 1989… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube