Το Tesla Model 3 πρώτο σε πωλήσεις στην Ολλανδία

Το Tesla Model 3 πρώτο σε πωλήσεις στην Ολλανδία

«Έκρηξη» στην αγορά ηλεκτρικών καθώς τα φορολογικά κίνητρα στις Κάτω Χώρες δεν θα ισχύουν από το νέο έτος.

Το Tesla Model 3 αναδείχθηκε το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla ξεπέρασε σε ταξινομήσεις το VW Polo και πούλησε τον περασμένο μήνα 5.768 αυτοκίνητα, σχεδόν τετραπλάσια από όσα είχε πουλήσει τον Αύγουστο.

Έτσι, η Ολλανδία ανακηρύχθηκε σαν η σημαντικότερη αγορά της Tesla στην Ευρώπη. Το Model 3 αποδεικνύεται η αιχμή του δόρατος της εταιρείας του Elon Musk καθώς οι πωλήσεις του ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο στις αγορές της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Γερμανίας.

Η ώθηση πωλήσεων του Tesla στην Ολλανδία οφείλεται και στο γεγονός ότι στις Κάτω Χώρες η αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων πριμοδοτείται γενναία από τις κυβερνήσεις. Ωστόσο και επειδή τα κίνητρα τον επόμενο χρόνο έχει ανακοινωθεί πως δεν θα ισχύουν, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν τώρα να αγοράσουν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα μεγάλη ζήτησε σημείωσε το Tesla 3 και στην αγορά της Νορβηγίας, παραμένοντας το πρώτο σε πωλήσεις EV, έχοντας πουλήσει συνολικά 3.300 αυτοκίνητα στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube