Tesla: Έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή το εργοστάσιο στην Κίνα

Tesla: Έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή το εργοστάσιο στην Κίνα

Αρχικός στόχος η συναρμολόγηση 1.000 Model 3 την εβδομάδα.

Το εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτόν το μήνα, αλλά δεν είναι σαφές αν θα επιτευχθούν οι στόχοι παραγωγής στο τέλος του έτους λόγω αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά στις παραγγελίες, το εργατικό δυναμικό και τους προμηθευτές.

H Tesla στοχεύει να παράγει τουλάχιστον 1.000 Model 3 εβδομαδιαίως από το νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με κύριο στόχο να ενισχυθούν οι πωλήσεις της εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου.

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε κάποια παραγωγή τον Οκτώβριο, αλλά ο πραγματικός όγκος παραγωγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών αυτοκινήτων που λάβαμε, των επιδόσεων των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων, της αλυσίδας εφοδιασμού και ούτω καθεξής», είπε εκπρόσωπος της Tesla στο Reuters.

Το εργοστάσιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το πρώτο της εταιρείας εκτός ΗΠΑ -  εξασφάλισε ήδη όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις Αρχές της Κίνας και έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την παραγωγή μέσα στον Οκτώβριο.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο στην Κίνα που είναι 100% ξένης ιδιοκτησίας και αυτό  αντανακλά την ευρύτερη στροφή του Πεκίνου στο άνοιγμα της αγοράς αυτοκινήτων.

Οι αρχές της Σαγκάης έχουν προσφέρει βοήθεια για την επιτάχυνση της κατασκευής του, ενώ η κυβέρνηση της Κίνας εξαίρεσε τα μοντέλα της Tesla που θα παράγονται σε αυτό από τον φόρο αγοράς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube