Tesla: Elon, μήπως έχουμε πρόβλημα με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης;

Tesla: Elon, μήπως έχουμε πρόβλημα με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης;

Ο Εθνικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), ερευνά 27 υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων στις οποίες ενεπλάκησαν μοντέλα της Tesla!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 27 υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων ερευνά ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στις οποίες εμπλέκονται μοντέλα της Tesla, με τις τρεις εξ’ αυτών να έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα.

Ο NHTSA, επιβεβαίωσε ότι την έρευνα έχει αναλάβει το ειδικό τμήμα του οργανισμού που ασχολείται αποκλειστικά, με τροχαία ατυχήματα ελέω αυτόνομης οδήγησης καθώς και με όλες τις νέες τεχνολογίες γύρω από τον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. 

Οι έρευνες εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα καθώς σε μία μόλις εβδομάδα, τρία μοντέλα της Tesla ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα, με τους οδηγούς τους να δηλώνουν άγνοια για το πως συνέβησαν αυτά. Μάλιστα, στο τελευταίο χρονικά τροχαίο στο Μίσιγκαν, ο ιδιοκτήτης του μοντέλου της Tesla προσέκρουσε σε σταθμευμένο αστυνομικό όχημα! Ο οδηγός, δήλωσε στις αρχές, ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς είχε το όχημα σε λειτουργία... αυτόνομης οδήγησης. 

Το εν λόγω τροχαίο έρχεται να συμπληρώσει τις 19 ακόμα περιπτώσεις που εξετάζει ο NHTSA αναφορικά με ατυχήματα κατά τα οποία, οι οδηγοί των μοντέλων της Tesla είχαν επιλέξει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στα οχήματα τους.

auto

Κι αν στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπήρξαν νεκροί, στο Ντιτρόιτ αρχές του μήνα ο οδηγός ενός Tesla προσέκρουσε σε νταλίκα και βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ευχή όλων είναι ο άνθρωπος να τα καταφέρει.

Η Αστυνομία του Ντιτρόιτ βέβαια, δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει εάν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ήταν σε χρήση ή όχι. Την έρευνα και σε αυτήν την περίπτωση, ανέλαβε η ειδική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η Tesla, στον αντίποδα, τηρεί σιγή ιχθύος και συμβουλεύει απλώς τους κατόχους των μοντέλων της, να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή κατά τη διάρκεια χρήσης του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. 

elon

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι το λογισμικό Beta FSD του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης έχει αναβαθμιστεί ήδη στους κατόχους 2.000 μοντέλων της Τesla και θα «περάσει» σύντομα και στους υπόλοιπους.

Ο NHTSA, δήλωσε με τη σειρά του ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με την έρευνα να συνεχίζεται κανονικά. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε θα διστάσει να λάβει αποφάσεις, με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Προέτρεψε δε στο φινάλε της ανακοίνωσης του τους κατόχους μοντέλων με προγράμματα αυτόνομης οδήγησης να μην εμπιστεύονται στην παρούσα φάση απόλυτα την εν λόγω τεχνολογία!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube