Tesla: Δύσκολα θα βρει άκρη στην Ινδία

Tesla: Δύσκολα θα βρει άκρη στην Ινδία

Η Tesla τα έχει βρει σκούρα με την ινδική κυβέρνηση και απ’ ότι φαίνεται θα πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους της για να δει τα μοντέλα της να πωλούνται στην πολυπληθή αγορά της.

Οι συνομιλίες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi και των ανθρώπων της Tesla, τείνουν να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Η αμερικανική φίρμα επιθυμεί διακαώς να εισάγει και να πουλήσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην αχανή αγορά της Ινδίας αλλά θέλει να το κάνει με τους δικούς της όρους. Που σημαίνει με όσο το δυνατόν χαμηλότερους φορολογικούς δασμούς και έξτρα οικονομικά κίνητρα.   

mondi

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο της ινδικής κυβέρνησης έχει ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό, να μην υποκύψει στις πιέσεις του Elon Musk. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Narendra Modi ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση υποχώρησης στις παράλογες απαιτήσεις της Tesla! «Ή θα γίνει με τους δικούς μας όρους ή δε θα γίνει καθόλου» αναφέρουν χαρακτηριστικά.  

Ο μόνος τρόπος ουσιαστικά για να ανοίξει ο δρόμος για την Tesla στην αγορά της Ινδίας είναι ένας: Nα δημιουργήσει εργοστάσιο σε αυτήν, στο οποίο όμως θα πρέπει η πλειονότητα των εργαζομένων να είναι Ινδοί!

Σε μiα τέτοια περίπτωση, ο πρωθυπουργός της χώρας φέρεται διατεθειμένος να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Elon Musk και να συζητήσουν για περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις και λοιπά οικονομικά κίνητρα. Απαράβατη ωστόσο προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός Gigafactory με ντόπιους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube