Τέλος το VW Golf από την αγορά των ΗΠΑ

Τέλος το VW Golf από την αγορά των ΗΠΑ

Σταματά η παραγωγή στο Μεξικό - Οι μόνες διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι το Golf GTI και το Golf R.

Η VW αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του Golf στο εργοστάσιο της Puebla του Μεξικού, βάζοντας τέλος σε μια πορεία 40 και πλέον ετών. Αυτό σημαίνει ότι το Golf VIII δεν θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ. Ωστόσο οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν τις ειδικές εκδόσεις GTI και R. 

Nα σημειώσουμε πως το Golf διατίθεται στις ΗΠΑ στην έκδοση TSI, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,4 λίτρου που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο οκτώ σχέσεων. Σε αυτή την έκδοση θα συνεχίσει να διατίθεται έως το τέλος του έτους. 

H απόφαση της VW να σταματήσει την παραγωγή του Golf υπαγορεύεται από την πτώση των πωλήσεων του μοντέλου τα τελευταία χρόνια. 

Συνολικά, στα χρόνια παρουσίας του στην αγορά των ΗΠΑ το Golf είχε πουλήσει πάνω από 2,5 εκατ. αυτοκίνητα. Όμως το 2020 πούλησε μόλις 21.000 αυτοκίνητα, κάτι που καθιστά εκ των πραγμάτων ασύμφορη τη συνέχιση της παρουσίας του μοντέλου στη συγκεκριμένη αγορά. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η κίνηση της «μαμάς» εταιρείας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς από το 2019 είχε αφήσει να διαφανούν οι προθέσεις της. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube