Τέλος τα θερμικά μοτέρ στο New Jersey από το 2035

Τέλος τα θερμικά μοτέρ στο New Jersey από το 2035

Ο κύβος ερρίφθη και στο New Jersey, όπου από το 2035 θα σταματήσουν να πωλούνται καινούργια αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ.

New Jersey

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της πολιτείας θα καταθέσει σύντομα το νόμο «Advanced Clean Cars II» αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον οποίο τα θερμικά μοτέρ θα σταματήσουν να διατίθενται στην πολιτεία μέχρι το 2035.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα γίνει σταδιακά. Από ο 2027 θα πρέπει να αρχίσει να περιορίζεται ο αριθμός των νέων θερμικών οχημάτων που πωλούνται στην Πολιτεία σταδιακά μέχρι το 2035, όταν και θα πρέπει να πωλούνται μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο νέος νόμος θα θέσει επίσης πιο αυστηρά όρια στις εκπομπές ρύπων για τα θερμικά αυτοκίνητα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις κοινότητες του New Jersey.

Το Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος δηλώνει ότι δεν θα απαγορεύσει την ιδιοκτησία αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ ούτε θα αναγκάσει τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Από το 2035 στο New Jersey θα πάψουν να πωλούνται καινούργια αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ

internal-combustion-engine

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης EV στην Ελλάδα

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ και θα τους επιτρέπεται να αγοράζουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από άλλες περιοχές και να τα μεταφέρουν στην πολιτεία εάν αυτά πληρούν τα αυστηρά όρια που θα έχουν τεθεί σε εκπομπές ρύπων.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες όπως ήταν αναμενόμενο χαιρέτησαν την κίνηση αυτή, αλλά ο Ray Cantor, ένα στέλεχος της ένωσης επιχειρήσεων και βιομηχανίας της πολιτείας, άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση λέγοντας: «Αυτή η απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και ντίζελ τόσο γρήγορα δεν λαμβάνει υπόψη το κόστος ή το αν αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δεν λαμβάνει υπόψη την έλλειψη των υποδομών. Αγνοεί την επιλογή των καταναλωτών. Δεν λαμβάνει υπόψη τους κατοίκους της περιοχής ειδικά τις οικογένειες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα».

Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζουμε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συμφωνηθεί πως η πώληση καινούριων αυτοκινήτων με μοτέρ εσωτερικής καύσης θα απαγορευτεί επίσης το 2035, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα που θα μπορούν να κινηθούν με συνθετικά καύσιμα. Τα e-fuels παράγονται με τη σύνθεση των δεσμευμένων εκπομπών CO2 και του υδρογόνου που δημιουργείται με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας ή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς CO2.

Τα καύσιμα απελευθερώνουν CO2 στην ατμόσφαιρα όταν καίγονται σε έναν κινητήρα, όμως με τα e-Fuels, οι εκπομπές εξισορροπούνται με την ποσότητα που αφαιρείται από την ατμόσφαιρα για την παραγωγή του καυσίμου, καθιστώντας το ουδέτερο συνολικά.

Θα είναι άραγε τα e-Fuels τα καύσιμα που θα κρατήσουν ζωντανούς τους θερμικούς κινητήρες; Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ferrari φαίνεται πάντως να το πιστεύουν βάσιμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube