Τέλος εποχής για το Opel Insignia

Τέλος εποχής για το Opel Insignia

Η Οpel θα σταματήσει την παραγωγή του Insignia νωρίτερα από ότι σχεδίαζε, ώστε να επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής του νέου Astra.

Οpel Insignia

O Γερμανός κατασκευαστής σχεδίαζε να σταματήσει την παραγωγή του Opel Insignia το 2024. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι τα σχέδια άλλαξαν και η παραγωγή του οικογενειακού της μοντέλου θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς. Για το τέλος παραγωγής του Insignia, πέρα από τη στροφή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση και τα SUV, φαίνεται ότι φταίει και το νέο Astra

Στέλεχος της Opel δήλωσε στο γερμανικό Automobilwoche ότι «το τέλος εποχής του Insignia και της μη-εξηλεκτρισμένης πλατφόρμας του, θα επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής του νέου Astra».

Opel Insignia

Από την πλευρά της η Opel έχει επιβεβαιώσει τον ερχομό του διαδόχου του Insignia. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και φήμες το θέλουν να διαθέτει crossover αμάξωμα θυμίζοντας εκείνο του Citroën C5X.

Θυμίζουμε ότι το Opel Insignia αποτέλεσε τον διάδοχο του Vectra με την παραγωγή του να ξεκινά το 2008. Σήμερα, το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του που έκανε ντεμπούτο το 2017.

Μετά από τα Ford Mondeo και VW Passat, το Insignia είναι άλλη μια μπερλίνα που θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, χάρη στην αναγκαστική στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση και την ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφει το αγοραστικό κοινό προς τα SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube