node/36385

To τελευταίο teaser του Nissan Juke πριν την επίσημη παρουσίασή του [video]

Μια τελική γεύση λίγο πριν την αποκάλυψη του νέου μοντέλου της Nissan.

Η Nissan πρόκειται να αποκαλύψει τη δεύτερη γενιά του Juke στις επόμενες μέρες και δίνει στη δημοσιότητα το τελευταίο teaser πριν την επίσημη παρουσίασή του.
Παρόλο που τα προηγούμενα teasers αποκαλύπτουν περιορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο, εκτός από τις επίσημες «κατασκοπευτικές» εικόνες, το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας  10 δευτερολέπτων παρέχει ακόμα περισσότερες.
Κάνοντας μια αναδρομή στα όσα μέχρι σήμερα έχουμε δει, η αναμενόμενη μεγαλύτερη μάσκα V-Motion επιβεβαιώνεται, καθώς και τα έντονα φώτα θέσης που είναι ενσωματωμένα στο κυρίως σώμα του αυτοκινήτου.  

Μια άλλη αποκάλυψη είναι τα φώτα ομίχλης, εμπνευσμένα από το 370Ζ, δείχνουν να έχουν πιο συμβατικά οριζόντια στοιχεία με κόκκινα LED. Η παραλλαγή που εμφανίζεται στο βίντεο φαίνεται να έχει ένα σύστημα δύο χρωματικών συνδυασμών. Τέλος, οι κρυφές λαβές ανοίγματος των πίσω θυρών μπορεί και να μην ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο και να έχουμε μια πιο συμβατική λύση.

Και ηλεκτροκίνητο

Το νέο Nissan Juke που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο θα έχει στη γκάμα του και μια ηλεκτροκίνητη έκδοση δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμη τι ακριβώς αυτή θα είναι.

Το νέο Juke θα βασίζεται στην πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Renault-Nissan, την  CMF-B την ώρα που το απερχόμενο πατούσε πάνω στην πλατφόρμα B της Nissan. Αυτό θα δώσει στη Nissan πρόσβαση στην plug-in υβριδική τεχνολογία, παρόμοια με αυτήν του Renault Captur, το οποίο θα προσφέρει το πρώτο σύστημα plug-in της Renault από το επόμενο έτος.

Μια άλλη πιθανή επιλογή για το νέο Juke είναι το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης E-power της Nissan, το οποίο χρησιμοποιεί η εταιρεία στο μικρό Note που διατίθεται στην ιαπωνική αγορά.

Η Nissan έχει πει ότι σκοπεύει να φέρει την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινίσει με ποιο μοντέλο της θα ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση το Juke με την επίσημη παρουσίασή του θα δούμε ποια από όλες τις επιλογές έχει υιοθετηθεί.

node/39650

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Είναι μια από τις 400 που παρήχθησαν το 1992 και έχει μόλις 21.000 km στο οδόμετρο.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Εσείς πόσα θα δίνατε για αυτήν την Lancia Delta Integrale Martini 5 Evoluzione; [video]

Έχει μόλις 21.000 km και είναι το #374 από τα 400 αντίτυπα Martini 5 Evoluzione που δημιουργήθηκαν το 1992 για τον εορτασμό της πέμπτης συνεχόμενης επικράτησης της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. 

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο στην Ιαπωνία και εισήχθη από την Ισπανία στις ΗΠΑ. Στο οδόμετρό του έχει μόλις 21.000 km και φέρει όλα τα χαρτιά γνησιότητας, αλλά και τις ημερομηνίες που έχει κάνει την τακτική συντήρηση.

μαρτ

Τα ειδικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι η ειδική βαφή του αμαξώματος που παραπέμπει στα χρώματα της Martini, με τις χαρακτηριστικές ρίγες, καθώς και μαύρο ρυθμιζόμενο πίσω σπόιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale 16v

Οι λευκοί τροχοί των 15 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 205/50. Τόσο τα αμορτισέρ όσο και οι βάσεις του κινητήρα, αναφέρεται πώς αντικαταστάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019. Την ίδια χρονιά αντικαταστάθηκαν και το πλαίσιο της μπαταρίας και το κάλυμμα του ψυγείου, από την Dino Motors του San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Ο κινητήρας πέρασε από μεγάλο σέρβις το 2017, και φέρει νέο ιμάντα χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, εύκαμπτους σωλήνες, μίζα και φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στα βιβλία συντήρησης.

martin

Το αυτοκίνητο έχει βγει σε δημοπρασία από μεγάλο ιστότοπο στην Καλιφόρνια και μέχρι στιγμής η ανώτερη τιμή που έχει προσφερθεί είναι €100.000. Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια, λόγω αυστηρών προδιαγραφών στις εκπομπές ρύπων που ισχύουν στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

node/39646

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Στις 14 Αυγούστου 2018 η γέφυρα είχε καταρρεύσει στέλνοντας στο θάνατο 43 ανθρώπους. 

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To ηλεκτρικό FIAT 500 εγκαινίασε τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Tο νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ήταν το αυτοκίνητο που εγκαινίασε ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018. Το νέο 500, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία.

fiat

Η εικόνα του FIAT 500 la Prima cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Εντυπωσιακή κατεδάφιση της φονικής γέφυρας Morandi στη Γένοβα [video]

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

[Πηγή: FIAT]