Tecnomar for Lamborghini 63: Ένα σούπερ-γιοτ με 3.945 ίππους! [video]

Tecnomar for Lamborghini 63: Ένα σούπερ-γιοτ με 3.945 ίππους! [video]

Με αρχική τιμή €3 εκατ. μπορείτε να είστε ένας από τους 63 τυχερούς ιδιοκτήτες αυτού του σκάφους. 

To 1963, στην Bologna της Ιταλίας γεννήθηκε η Lamborghini. Ήταν μια χρονιά-ορόσημο όχι μόνο για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για τους απανταχού λάτρεις των σούπερκαρ. 

Για να γιορτάσουν αυτή τη χρονιά, η Tecnomar και η Lamborghini δημιούργησαν ένα μοναδικό ταχύπλοο, το «Tecnomar for Lamborghini 63» που φέρει και την υπογραφή του ναυπηγείου «The Italian Sea Group».

Ο αριθμός «63» πέρα από το έτος ίδρυσης της Lamborghini, αντικατοπτρίζεται τόσο στο μήκος του σκάφους που είναι 63 πόδια, όσο και στον αριθμό των σκαφών που θα παραχθούν, που και αυτά θα είναι μόλις 63. 

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός, τα υλικά, ακόμη και τα όργανα αναπαράγουν πιστά την εικόνα που συναντάμε στα αυτοκίνητα της Lamborghini. Αυτή η ομοιότητα είναι εμφανής τόσο στο κατάστρωμα όσο και στην καμπίνα. Επιπλέον, το πρόγραμμα εξατομίκευσης Ad Personam της Lamborghini διαχειρίζεται τις όποιες απαιτήσεις των αγοραστών του Lamborghini 63.

Επί της ουσίας, είναι το ταχύτερο σκάφος στον στόλο της Tecnomar. Η ισχύς του φτάνει τους 3.945 ίππους και προέρχεται από δύο ντιζελοκινητήρες V12 της ΜΑΝ που έχουν χωρητικότητα 24 lt έκαστος. Μην ρωτήσετε «πόσο καίει». Απλώς να γνωρίζετε πως η δεξαμενή καυσίμου έχει χωρητικότητα 3.600 lt. Επίσης, η ανώτατη ταχύτητα του σκάφους φτάνει τους 60 κόμβους (111+ km/h), ενώ η ταχύτητα ταξιδιού τους 40 κόμβους. Με αυτή την ταχύτητα η αυτονομία του σκάφους φτάνει τα 210 ναυτικά μίλια (389 km).

H γάστρα του σκάφους έχει ειδική κατασκευή ώστε σε συνδυασμό με τα ρυθμιζόμενα πτερύγια να επιτρέπει σε μεγάλες ταχύτητες αυτό να πλανάρει με τη μικρότερη δυνατή υδροδυναμική αντίσταση, ενώ ο συνολικός του σχεδιασμός εξασφαλίζει και πολύ μικρή αεροδυναμική αντίσταση.

Η αρχική τιμή του γιοτ της Tecnomar και της Lamborghini είναι λίγο πάνω από €3 εκατ. και ανεβαίνει αν αποφασίσετε να παρέμβετε μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube