Τεχνογνωσία από την Ferrari αγοράζει η Aston Martin για την δική της 488

Τεχνογνωσία από την Ferrari αγοράζει η Aston Martin για την δική της 488

Η Aston Martin αγοράζει τεχνογνωσία από την Ferrari για να φτιάξει την δική της 488, προσλαμβάνοντας μηχανικούς από το Maranello.

Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, αγόρασέ τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Aston Martin σε σχέση με την Ferrari και το ανταγωνιστικό της 488 μοντέλο που θέλει να φτιάξει η βρετανική φίρμα.

Η Aston Martin, μετά το hypercar Valkyrie που εξελίσσεται από κοινού με την Red Bull υπό τον Adrian Newey, θέλει να φτιάξει και ένα ακόμη κεντρομήχανο μοντέλο. Ένα supercar στην κλάση της Ferrari 488. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin, η 488 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας και αποτελεί για την Aston Martin το μέτρο σύγκρισης.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ο Palmer για το πώς σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο της Aston Martin θα είναι πράγματι ανταγωνιστικό με την 488, εκείνος απάντησε ότι η λύση είναι απλή: «Για αρχή, προσλαμβάνεις από την Ferrari τον επικεφαλής του τμήματος που είναι υπεύθυνο για την δομή του αμαξώματος. Και μετά τον επικεφαλής του τομέα κινητήρων – μετάδοσης. Έχουμε ήδη στο στρατόπεδό μας τρεις ανθρώπους κλειδιά της Ferrari».

Συγκεκριμένα, είναι ο Max Szwaj, πρώην επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης καινοτομιών για την δομή αμαξώματος στην Ferrari και στην Maserati, που έχει αναλάβει τεχνικός διευθυντής με βαθμό αντιπροέδρου στην Aston Martin. Καθώς επίσης ο Joerg Ross, επικεφαλής του τμήματος κινητήρων στο Maranello που τώρα έχει αναλάβει στην Aston Martin όλο το τμήμα που εξελίσσει κινητήρες και συστήματα μετάδοσης. Το ρεπορτάζ, σχετικά με τα ονόματα, έρχεται από το αμερικάνικο Autoblog, στο οποίο ο Palmer παραχώρησε συνέντευξη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube