Τανκ λιώνει το Yaris νέας οδηγού

Τανκ λιώνει το Yaris νέας οδηγού

Η 18χρονη Γερμανίδα μπήκε στο δρόμο μιας φάλαγγας βρετανικών αρμάτων, αλλά ευτυχώς τη γλίτωσε αλώβητη

Μια μαθήτρια οδήγησης τη γλίτωσε παρά τρίχα την περασμένη Δευτέρα, όταν το αυτοκίνητό της συνετρίβη από ένα βρετανικό άρμα μάχης.

Η 18χρονη Γερμανίδα έστριψε και μπήκε στην πορεία μιας φάλαγγας βρετανικών τανκς που περνούσε μέσα από τη μικρή πόλη Augustdorf.

Ο Βρετανός στρατιώτης που ήταν στα πηδάλια του επόμενου άρματος δεν είχε το χρόνο να σταματήσει, αλλά κατάφερε να στρίψει έτσι ώστε να λιώσει μόνο το εμπρός μέρος του Yaris, αποφεύγοντας οριακά την οδηγό του.

Η νεαρή κοπέλα, που δεν κατονομάστηκε λόγω της γερμανικής νομοθεσίας περί ιδιωτικού απορρήτου, βγήκε ευτυχώς αλώβητη από το αυτοκίνητο. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για το Yaris, που πατήθηκε από το Challenger των 62 τόνων και ισοπεδώθηκε εντελώς από το τιμόνι και μπροστά. Φυσικά, δεν μπορεί να επισκευαστεί – η ασφαλιστική εκτίμησε τη ζημιά στα €12.000.

Η Αστυνομία απάλλαξε τον 24χρονο Βρετανό στρατιώτη που οδηγούσε το τανκ. «Δεν είχε τη δυνατότητα να επιβραδύνει», δήλωσε εκπρόσωπός της στους δημοσιογράφους.

Η περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα είναι γνωστή για τις πολλές φάλαγγες αρμάτων μάχης που τη διασχίζουν. Οι Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις του Herford και του Paderborn είναι εκεί κοντά, και η γύρω περιοχή χρησιμοποιείται ως πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων από τον γερμανικό στρατό και τους συμμάχους του του ΝΑΤΟ.

Το όνομα του δρόμου όμως θα μπορούσε να είχε προειδοποιήσει τη νεαρή Γερμανίδα: Panzerringstrasse, δηλαδή περιφερειακή οδός αρμάτων μάχης.

Το συμβάν αυτό είναι το δεύτερο στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες, στο οποίο εμπλέκεται βρετανικό τανκ.

Τον Φεβρουάριο, ένα άρμα από τη βάση του Paderborn μπήκε στην αυλή του σπιτιού ενός ζεύγους ηλικιωμένων. Ο οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο λόγω προβλήματος στις ερπύστριες.

[Πηγή: The Telegraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube