Ταινία για το σιρκουί του Paul Ricard

Ταινία για το σιρκουί του Paul Ricard

Ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με την ιστορία του Paul Ricard από σπάνιο αρχειακό υλικό θα μεταδοθεί στις 18 Ιουνίου.

Δυστυχώς όχι την Ελλάδα! Το γαλλικό Grand Prix της Formula 1 πλησιάζει και το κανάλι France 3 Provence Alpes Côte d’Azur αποφάσισε να μεταδώσει, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το βράδυ, μια ταινία με την ιστορία του θρυλικού σιρκουί στο Var. Με αδημοσίευτο αρχειακό υλικό και τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, όπως ο Alain Prost. 

Η Formula 1 λοιπόν θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή το επόμενο Σαββατοκύριακο στη νότια Γαλλία με το Grand Prix στην πίστα του Paul Ricard. Ένα σιρκουί που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και που από τότε ήταν το σκηνικό χιλιάδων εκδηλώσεων κάθε είδους. Και το οποίο φέτος ανακαινίστηκε μερικώς για να φιλοξενήσει τα γρηγορότερα μονοθέσια στον πλανήτη.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια ωραία ευκαιρία για τον σκηνοθέτη Bruno Sevaistre να ανατρέξει στην ιστορία της πίστας και τη σύνδεσή της με την οικογένεια Ricard. Ένα ντοκιμαντέρ μίας ώρα που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ύστερα από τις βραδινές ειδήσεις «Soir 3».

Ο Bruno Sevaistre εξασφάλισε τα αρχεία της οικογένειας Ricard για να επιστρέψει στο παρελθόν της μεγάλης πίστας, που έχει μήκος κάτι παραπάνω από πέντε χιλιόμετρα.

Και γιατί σας το λέμε αφού πιθανώς δεν θα έχετε πρόσβαση στο εθνικό γαλλικό δίκτυο France 3; Διότι μπορείτε να δείτε το 52λεπτο ντοκιμαντέρ στο επίσημο σάιτ του καναλιού σε επανάληψη, τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube