Το ταχύτερο Nissan GT-R του πλανήτη [video]

Το ταχύτερο Nissan GT-R του πλανήτη [video]

Με 402,23 km/h πέρασε το μίλι ο «Γολιάθ» της Switzer.

Ο αμερικάνικος βελτιωτικός οίκος Switzer ειδικεύεται σε extreme βελτιώσεις supercar και στον τελευταίο αγώνα dragster Unlimited 500+ στην Μόσχα πήρε μέρος με ένα θηριώδες Nissan GT-R 1.800 ίππων.

Το συγκεκριμένο GT-R, ο Γολιάθ όπως το ονομάζει η Switzer, κατάφερε να περάσει από το μίλι (1,6 km) σε χρόνο 22,23 sec και με ταχύτητα 402,23 km/h (250 m/h), κάνοντάς το ταυτόχρονα το ταχύτερο GT-R του κόσμου. Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές, άλλα δύο αυτοκίνητα έχουν καταφέρει να περάσουν από το μίλι με πάνω από 402 km/h (250 m/h), μία Chevrolet Camaro με ταχύτητα 402 km/h και ένα Ford GT με 430 km/h.

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο το ρεκόρ που έκανε το 1.800 ίππων GT-R, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φουλ εξοπλισμένο αυτοκίνητο δρόμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να χάσει τις ανέσεις του και ήθελε να το χρησιμοποιεί καθημερινά. Κάτι που για την Switzer αποτελεί σήμα κατατεθέν, μιας και θέλει να δημιουργεί extreme supercars που τα χαρακτηρίζουν η μεγάλη αξιοπιστία και ευχρηστία.

Το μόνο που μένει πια στο Nissan GT-R είναι να πετάξει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube