Τα tweets του Musk μπορεί να τον καθίσουν στο εδώλιο 

Τα tweets του Musk μπορεί να τον καθίσουν στο εδώλιο 

Γιατί έγινε στόχος της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν για να κινηθεί εναντίον του Elon Musk.

Αιτία ένα νέο tweet του στο οποίο ο Musk ανέφερε πως φέτος η Tesla θα κατασκευάσει 500.000 αυτοκίνητα, σε αντίθεση με το 2011 που δεν έφτιαξε ούτε ένα. Η Επιτροπή έκρινε ότι το tweet αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που είχε κάνει ο Musk για το τι θα γράφει στα social media για την Tesla.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε παρέμβει μετά την αναφορά του Musk στο Twitter ότι σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο, και μάλιστα πως είχε βρει τα χρήματα για να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Επειδή θεωρήθηκε ότι αυτό στοιχειοθετούσε παραπλάνηση των επενδυτών, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να πληρώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

Στο επίμαχο νέο tweet έγραψε: «Η Tesla δεν έφτιαξε κανένα αυτοκίνητο το 2011, αλλά θα κάνει κοντά στις 500 χιλιάδες το 2019».

Ωστόσο τον περασμένο μήνα, σε επιστολή που είχε στείλει στους μετόχους της Tesla προέβλεπε πώς η παραγωγή για το 2019 θα κυμανθεί μεταξύ 360.000 και 400.000 οχημάτων. 

Επιχειρώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στα δύο παραπάνω αντιφατικά στοιχεία, ο Musk έγραψε και πάλι στο twitter πως αυτό που εννοούσε ήταν ότι ο ρυθμός παραγωγής στα τέλη του 2019 θα είναι πιθανότατα 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο, δηλαδή 10.000 την εβδομάδα. Οι παραδόσεις για φέτος θα είναι περίπου 400.000.

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πάντως θεώρησε πως το tweet για τις 500.000 αυτοκίνητα είναι παραπλανητικό, δημοσιοποιήθηκε δίχως την έγκρισή της και διαβάστηκε από περισσότερους από 24 εκατ. ανθρώπους.Για το λόγο αυτό ζήτησε και την παρέμβαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου. 

Απαντώντας σε όλα αυτά ο Musk σημείωσε πως η Επιτροπή δεν διάβασε τα αποτελέσματα της εταιρείας, όπου ξεκάθαρα αναφέρεται παραγωγή 350.000-500.000 και ότι δεν χρειαζόταν προέγκριση για να γράψει κάτι, που αναφέρεται στα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και κατέληξε σημειώνοντας πως τρέφει μεγάλο σεβασμό στους δικαστές και στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube