Τα SUV καίνε περισσότερο από τα αντίστοιχου μεγέθους συμβατικά αυτοκίνητα

Τα SUV καίνε περισσότερο από τα αντίστοιχου μεγέθους συμβατικά αυτοκίνητα

Σύμφωνα με έρευνα κατανάλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Which? στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ιδιοκτήτες SUV στο Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνουν από £154 (€180) έως και £409 (€477) παραπάνω κάθε χρόνο για καύσιμο σε σύγκριση με τα αντίστοιχου μεγέθους hatchback, sedan και station wagon μοντέλα.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Which? έδειξε πως τα μεγάλα SUV χρειάζονται ετησίως £409 (€477) περισσότερο καύσιμο από τα μεγάλα station wagon, τα μεσαία SUV καίνε £199 (€232) παραπάνω από τα μεσαία station wagon ενώ τα μικρά SUV καίνε £154 (€180) παραπάνω από τα μικρά αυτοκίνητα.

Fuel

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έρευνας τα B-SUV (πχ VW T-Cross, Ford EcoSport, Renault Captur) καίνε περισσότερο από τα αντίστοιχου μεγέθους B-Segment μοντέλα (πχ VW Polo, Ford Fiesta, Renault Clio) επιβαρύνοντας μακροπρόθεσμα την τσέπη του αγοραστή. Μάλιστα, η διαφορά στην κατανάλωση αυξάνεται καθώς ανεβαίνουμε κατηγορίες, με τα μεγάλα SUV (πχ Volvo XC90, BMW X5) να καίνε £331 (€387) περισσότερο καύσιμο ακόμα και από τα ογκώδη MPV (πχ Ford Galaxy, Volkswagen Sharan).

Τα στοιχεία αφορούν τη μέση χρήση αυτοκινήτου στη χώρα που είναι 15.610 km (9.700 miles) το χρόνο, σε ένα αντιπροσωπευτικό μείγμα οδήγησης εντός και εκτός πόλης. Για τη σύγκριση χρησιμοποιήθηκαν οι επίσημες τιμές κατανάλωσης που ανακοινώνουν οι εταιρείες.

Παρόλο που οι κατασκευαστές έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στο σχεδιασμό των SUV τα οποία είναι πιο αεροδυναμικά από ποτέ και εξοπλίζονται με αποδοτικούς κινητήρες, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ο μεγαλύτερος όγκος τους σε σύγκριση με τα συμβατικά αυτοκίνητα δεν καθιστά δυνατή την εξίσωση των τιμών κατανάλωσης καυσίμου.

Πηγή: Which?

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube