Τα σπόρτσκαρ των ‘80s και '90s γίνονται ανάρπαστα!

Τα σπόρτσκαρ των ‘80s και '90s γίνονται ανάρπαστα!

Η αγορά των κλασσικών οχημάτων επανέρχεται στα προ-πανδημίας επίπεδα, με τους καταναλωτές μάλιστα, να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στις «upper class» προτάσεις των ‘80s-90s.

Ο πιο δημοφιλής ιστότοπος για αγοραπωλησίες κλασσικών οχημάτων στην Ευρώπη, το carandclassic.co.uk, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία για την αγορά των κλασσικών μοντέλων στη μετά Covid-19 εποχή ή έστω, στην εποχή μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Σύμφωνα λοιπόν με το Car & Classic, οι καταναλωτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους, κατά κύριο λόγο, στην απόκτηση περισσότερων σπόρτσκαρ των περασμένων δεκαετιών και κυρίως των ‘80s-90s.

mazda

Συγκεκριμένα, η 911 της Porsche (Carrera 3.2 Targa), η Μ3 της BMW (E30), η Toyota Supra (A80), το Mazda RX-7 (FD) και λοιποί ακόμα θρύλοι του ένδοξου παρελθόντος σημείωσαν άνοδο στις αναζητήσεις της τάξεως, του 44%!

Αντίθετα, τα μέχρι πρότινος δημοφιλέστερα μοντέλα στον ιστότοπο όπως το VW Beetle, τα Ford Capri/Cortina, κ.α., υποχώρησαν κατά 39%. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Chris Pollitt, υπεύθυνος του Car & Classic, πολλά ακόμα μοντέλα της δεκαετίας του 1990 θα ανεβάσουν σημαντικά τη χρηματιστηριακή τους αξία τα προσεχή έτη, δεδομένης και της στροφής της αυτοκινητοβιομηχανίας στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube