Τα πιο περίεργα στοιχεία εξοπλισμού σε αυτοκίνητα παραγωγής

Τα πιο περίεργα στοιχεία εξοπλισμού σε αυτοκίνητα παραγωγής

Από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι ράμπες σκύλων μπορεί να βρει κανείς σε λίστες προαιρετικού εξοπλισμού.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες διαχρονικά ανταγωνίζονται για το ποια θα προσφέρει την πληρέστερη λίστα εξοπλισμού που θα ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες του απευθυνόμενου κοινού. Κάποιες φορές τα καταφέρνουν - ειδικά στα πολυτελή μοντέλα - όμως δεν είναι λίγες οι φορές που στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν οδηγούνται σε υπερβολές. Μαζέψαμε λοιπόν μερικά από τα πιο περίεργα στοιχεία εξοπλισμού σε μοντέλα παραγωγής τα οποία δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.


Παγομηχανή - Toyota

Toyota

Toyota

Το ψυχόμενο ντουλαπάκι ανάμεσα στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού στο Toyota Van του 1984, είχε τη δυνατότητα να παράγει παγάκια.

Δε γνωρίζουμε πόσο χρήσιμη είναι αυτή η λειτουργία για τους επιβάτες του ιαπωνικού βαν όμως φαίνεται πως είχε επιτυχία καθώς η Toyota έδωσε παρόμοια δυνατότητα και στο διάδοχό του - Previa - που ακολούθησε το 1990 με επιπλέον λειτουργία θέρμανσης.


Ομπρέλα - Rolls-Royce

Rolls-Royce

Rolls-Royce

Έναν ευφάνταστο τρόπο βρήκαν οι σχεδιαστές της Rolls-Royce για να κρατήσουν στεγνούς τους ιδιοκτήτες των υπερπολυτελών μοντέλων, ενσωματώνοντας μια θήκη για ομπρέλα στο εσωτερικό των θυρών (ή στο αμάξωμα στην περίπτωση της εικονιζόμενης Phantom Coupe όπου οι πόρτες ανοίγουν ανάποδα).

Έτσι, ο επιβάτης της Rolls-Royce μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έχει πάντα στη διάθεσή του μια ειδικά σχεδιασμένη ομπρέλα, χωρίς αυτή να καταλαμβάνει χώρο ή να φέρνει υγρασία στις δερμάτινες επενδύσεις της καμπίνας. Ενδεικτικό της ποιότητας και τη εργονομίας της συγκεκριμένης ομπρέλας είναι το κόστος της που φτάνει τα $700.


Ηλεκτρικό Σκούτερ - Honda

Honda

Honda

Τη δεκαετία του '80, ο αγοραστής του Honda City είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ως προαιρετικό εξοπλισμό το δίκυκλο Motocompo που χάρη σε αναδιπλούμενα μέρη χωρούσε ακριβώς στο πορτ παγκάζ του ιαπωνικού σουπερμίνι. Το μικρότερο σκούτερ που κατασκεύασε ποτέ η Honda είχε διαστάσεις 1185 mm × 240 mm x 540 mm.

Συνολικά, μεταξύ 1981 και 1983 η παραγωγή του Motocompo έφτασε τις 53.369 μονάδες. Σήμερα μιλάμε για ένα συλλεκτικό αντικείμενο που σε συνδυασμό με το Honda City μπορεί να πιάσει αρκετά καλά χρήματα


Ράμπα και Αξεσουάρ για σκύλους - Land Rover

Land Rover Defender

Land Rover

Τα μοντέλα της Land Rover είναι ένα από τα πιο βολικά αυτοκίνητα για τους (πλούσιους) ιδιοκτήτες σκύλων καθώς η βρετανική εταιρεία προσφέρει ειδικό εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για την άνεση των τετράποδων επιβατών. Πιο συγκεκριμένα το πακέτο Pet Care and Access με κόστος £1.228, περιλαμβάνει μια ράμπα που διευκολύνει την πρόσβαση του σκύλου στο χώρο αποσκευών και ένα φορητό ντουζ για να καθαρίζετε τις πατούσες και το τρίχωμα του κατοικιδίου.

Όσοι δεν χρειάζονται τη ράμπα, μπορούν να επιλέξουν το Pet Loadspace Protection Pack (£696), που περιλαμβάνει ειδικό κάλυμμα του χώρου αποσκευών και διαχωριστικό με την καμπίνα, ή το Pet Transportation Pack (£479) με αναδιπλούμενο κλουβί, λαστιχένιο χαλάκι και πλαστικό μπολ με ειδικό σχεδιασμό για να μην χύνεται το νερό.


Ηλεκτρική Σκούπα - Honda

Honda Odyssey

Honda Vac

Λίγα αυτοκίνητα μπορούν να συναγωνιστούν την πρακτικότητα του Honda Odyssey που κυκλοφορεί στην αμερικανική αγορά. Το οικογενειακό MPV έχει επτά θέσεις, άπειρες θήκες μικροαντικειμένων και μια ενσωματωμένη ηλεκτρική σκούπα στο χώρο αποσκευών!

Η σκούπα με σωλήνα μήκους 2,4 μέτρων, αφαιρούμενο φίλτρο και σακούλα, είναι στάνταρ στις ακριβότερες εκδόσεις του μοντέλου και αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο αξεσουάρ για τις οικογένειες με μικρά παιδιά επιτρέποντας στους γονείς να καθαρίσουν εύκολα τα τρόφιμα από τα καθίσματα και τα πατάκια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube