Τα κολλητηλίκια δεν βγάζουν σε καλό [video]

Τα κολλητηλίκια δεν βγάζουν σε καλό [video]

Το tailgating, εκτός από τον εκνευρισμό του υφιστάμενου, περιορίζει την ορατότητα κατά συνέπεια και το περιθώριο αντίδρασης αυτού που το κάνει.

Τρανό παράδειγμα των μειονεκτημάτων και ενός ενδεχόμενου αιφνιδιασμού του tailgating αποτελεί το video που μας έρχεται από το Benson της Arizona.

H σκηνές που κατέγραψε η κάμερα ταμπλό ενός LCV περιλαμβάνουν μια τρομακτική διαδοχή γεγονότων ενός επιβατικού αυτοκινήτου που εξετράπη από ο δρόμο, χτύπησε στην πλαγιά του βουνού και τελικά ανετράπη, στον Interstate 10, κοντά στη πόλη Benson, στην Κομητεία του Cochise, στην Αριζόνα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ανετράπη ακολουθούσε «κατά πόδας», κολλητά σχεδόν, ένα αυτοκίνητο, οπότε και δεν μπόρεσε να δει το πεταμένο στρώμα που μπλοκάριζε μέρος του δρόμου. Το απίστευτο βλέποντας το video είναι ότι τελικά ο οδηγός επέζησε, αν και τραυματίστηκε σοβαρά, προφανώς επειδή φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Το δυστύχημα συνέβη στις 3 Αυγούστου και περίπου στις 11:08 τοπική ώρα (η καταχώριση της ημερομηνίας και της ώρα του video είναι λανθασμένη) στον I-10 με κατεύθυνση δυτικά και στο 315,7ο μίλι. Το πράσινο επιβατικό Ford που βλέπετε στο video, με οδηγό την Briana Disaia, 23 ετών από το Texas, επεχείρησε να αποφύγει το στρώμα που ήταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου. Η Disaia ακολουθούσε κολλητά το προπορευόμενο αυτοκίνητο που έκανε προσπέραση, οπότε ενώ ο οδηγός του τελευταίου το είδε και το απέφυγε, αυτή δεν το είδε έγκαιρα, μην μπορώντας έτσι να αντιδράσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Το απότομο κόψιμο του τιμονιού, οδήγησε σε δυναμική ανισορροπία και στην απώλεια του ελέγχου του Ford, με τα αποτελέσματα να καταγράφονται από την κάμερα.

Σημαντικό ρόλο στο ατύχημα είχε και η επαφή του Ford πάνω στο φορτηγό που προσπερνούσαν τα δύο αυτοκίνητο. Το Ford ακούμπησε με το εμπρός δεξί φτερό στο φορτηγό που λειτούργησε ως υπομόχλιο και άξονας στροφής του αυτοκινήτου, αιφνιδιάζοντας ακόμη περισσότερο την οδηγό σχετικά με την αντίδραση του αυτοκινήτου της.

[Πηγή liveleak]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube