Τα κόκκινα σορτσάκια της Tesla

Τα κόκκινα σορτσάκια της Tesla

Το νέο προϊόν της Tesla - έμπνευση του Elon Musk - ξεπούλησε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η φαντασία του Elon Musk φαίνεται πως δεν έχει όρια, καθώς για μια ακόμη φορά εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας το νέο προιόν της Tesla - ένα γυναικείο σορτσάκι με την επιγραφή S3XY στο πίσω μέρος!

Μπορεί να ακούγεται ως φάρσα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς τα κόκκινα σορτσάκια ξεπούλησαν μέσα σε λίγες ώρες. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η τρελή ιδέα;

Ο όρος "Shorts" εκτός από σορτσάκια αναφέρεται και στην πρακτική της πώλησης μετοχών με στόχο την επαναγορά τους σε χαμηλότερη τιμή όταν πέσει η αξία τους (short-selling stocks). Αυτό αποτελεί στρατηγική ορισμένων μετόχων που ουσιαστικά ποντάρουν στο ότι η μετοχή μιας εταιρείας (σε αυτή την περίπτωση της Tesla) θα ακολουθήσει πτωτική τάση.

Μετά από την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της Tesla σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα - στα $1.200 ανά μετοχή - ο Elon Musk ειρωνέυτηκε όλους εκείνους που πόνταραν στην αποτυχία της εταιρείας του γράφοντας: «Η Tesla θα φτιάξει υπέροχα short shorts σε φανταχτερό κόκκινο σατέν χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες.»

Τελικά, ο CEO της Tesla έκανε πράξη την υπόσχεσή του και ανακοίνωσε τη διάθεση των σορτς στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας! Η τιμή $69,420 έχει και αυτή τους συμβολισμούς της, καθώς τα $420 ήταν η τιμή με την οποία ξεκίνησε η διάθεση των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο πριν από λίγα χρόνια. Για όσους δε γνωρίζουν το νόημα της επιγραφής "S3XY" στο πίσω μέρος, είναι τα ονόματα των τεσσάρων μοντέλων της Tesla (Model S, Model 3, Model X και Model Y).

Λίγο μετά την ανακοίνωση των σορτς από τον Elon Musk στο Twitter, η σελίδα της Tesla έπεσε, και όταν επανήλθε δεν ήταν πλέον δυνατή η παραγγελία τους καθώς είχαν ήδη ξεπουλήσει - δείτε εδώ.

Η επιγραφή κάτω από το νέο προιόν ήταν η εξής: «Απολαύστε το καλοκαίρι με τα Tesla Short Shorts. Τρέξτε σαν τον άνεμο ή διασκεδάστε σαν το Liberace με το κόκκινο σατέν και χρυσό σχέδιό μας. Χαλαρώστε στην άκρη της πισίνας ή αράξτε μέσα όλο το χρόνο με τα περιορισμένης παραγωγής Tesla Short Shorts, τα οποία φέρουν το έμβλημα Tesla εμπρός και την επιγραφή "S3XY" στο πίσω μέρος. Απολαύστε εξαιρετική άνεση από το κουδουνάκι του κλεισίματος".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube